Naslovna VESTI PSI SVAKI ŽIVOT KOJI SE SPASE BUDI NADU: Spasen pas iz blata posle...

SVAKI ŽIVOT KOJI SE SPASE BUDI NADU: Spasen pas iz blata posle klizišta.

0
spasavanje psa iz blata

Kada su pre nekoliko godina obimne kiše izazvale poplave i brojna klizišta u Brazilu ogroman broj njudi je nestao a još veći ostao bez krova nad glavom. U svakoj ovakvoj nesreći prvo se spasavaju ljudski životi ali mnogobrojne organizacije su uskočile kako bi spasle i životinje koje su se našle u smrtnoj opasnosti.

spasavanje psa iz blata

Ovaj pas je jedan od onih koji ne bi preživeo da nije bilo čoveka koji je rizikovao i svoj život kako bi ga izvukao iz smrtonosne zamke. Pas je nekim čudom preživeo poplavu i klizište koje je odnelo dom u kojem je živeo ali je pronađen zaglavljen u gustom i dubokom blatu iz kojeg nije mogao da se izvuče.

Pročitajte i ovo: UBIJENA ZBOG SVOJE DOBROTE: Ukrajinska volonterka ubijena pošto je odnela hranu u azil za pse.

Kada su spasioci stigli, videli su da je pas izgubio svu snagu u pokušajima da se izvuče. Blato je bilo duboko i svaki prilazak psu je bio veoma rizičan. Postojala je opasnost da se ispod blata nalaze krajnje opasne pukotine u zemlji koje bi mogle bukvalno a progutaju spasioce.

spasavanje psa iz blata

Međutim, jedan je odlučio da je život ovog psa važniji od opasnosti. Uspeo je da se probije do nesrećnik i najpre se potrudio da ga smiri i uveri kako će mu pomoći. Svako kretanje i otimanje ovog psa bi moglo da ga dovede u još težu situaciju. Spasilac je potom odlučio da pokuša izvlačenje. Psa je io toliko slab i pun poverenja da se jednostavno opustio i zahvat je uspeo.

spasavanje psa iz blata

Pročitajte i ovo: DRŽAVNA SAHRANA UZ NAJVIŠE POČASTI: Simba, pas za otkrivanje eksploziva iznenada umro.

Ipak, pas je io toliko iscrpljen da je spasilac morao da ga odnese do mesta gde su ga primili ostali tima i veterinara. Pošto je opran i pregleda, ustanovljeno je da nema povreda osim što je bio potpuno iscrpljen, umoran, gladan…

spasavanje psa iz blata

Ubrzo se pridružio ostalim spasenim životinjama kako bi se sačekalo da se javi vlasnik. Ovaj jadničak je imao puno sreće ali mnoge životinje nisu uspele da se izvuku iz ove katastrofe.

spasavanje psa iz blata

Izvor:  3milliondogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDRŽAVNA SAHRANA UZ NAJVIŠE POČASTI: Simba, pas za otkrivanje eksploziva iznenada umro.
Sledeći tekstNAJZAD SE OSMEHUJE: Posle 10 godina vezivanja za drvo osetio LJUBAV!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime