Naslovna VESTI MAČKE Svetlana je PRVI međunarodni mačji sudija iz Srbije!

Svetlana je PRVI međunarodni mačji sudija iz Srbije!

0
svetlana-petface

Svetlana Lalović iz Srbije, na nedavno održanoj svetskoj izložbi mačaka u Minsku, položila je sudijski ispit sa odličnim ocenama i tako postala PRVI MEĐUNARODNI FELINOLOŠKI SUDIJA IZ SRBIJE! 🙂 Ispit je polagala pred Anelizom Hakman i dr Olgom Mironovom, felinološkim legendama.

svetlana-petface

Inače, felinološke sudije su ovlašćene da ocenjuju i rangiraju mačke na zvaničnim međunarodnim izložbama.

Pročitajte još: Da li je vaša mačka srećna?

Pre izlaska na završni ispit, budući felinološki sudija mora da ispuni brojne uslove. Za početak, mora da stažira na međunarodnim izložbama kao stjuard, tj pomoćnik koji brine o mačkama na izložbama, prezentuje ih sudijama i publici, i brine se da ocenjivanje teče bez zastoja. Buduće sudije, na kraju, moraju polagati i ispit iz genetike mačaka.  

svetlana-petface

Svetlana Lalović je zbog stažiranja proputovala pola sveta. Preliminarni ispit je polagala na svetskoj izložbi, seminaru i godišnjoj skupštini World Cat Congress, aprila 2016. u Bangkoku. WCC je globalno regulatorno telo za pitanja genetike, gajenja i takmičenja mačaka. Tom prilikom Svetlana je pred delegatima iz sveta održala predavanje o sijamskim, vičienmat, kao-mani, sufalak i tai mačkama.

Pročitajte još: Veterinarska ambulanta pravi čuda od kartonskih kutija za svog mačka!

Na mnogim putovanjima Svetlani je pravio društvo njen čuveni mačor Zlatko, mačak rase korniš reks (Cornish Rex). Na prestižnoj WCF Olimpiji 2016. godine u Bukureštu osvojio je dijamantski prsten, što je odličje koje ima jako malo maca na svetu.

svetlana-petfaceSvoj prvi sudijski angažman Svetlana će imati na četvrtom Le PETit Mrnjau Festu – velikoj svetskoj WCF izložbi i takmičenju mačaka, zakazanoj za 13-14. januar u Domu omladine. U Beogradu će suditi i gospođa Olga Mironova.

Biće to pravi skup rasnih mačaka, pa će svi ljubitelji moći da maksimalno uživaju!

Izvor, foto: b92.net

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI ZAKON: Svako ko ostavi psa na zimi i niskim temperaturama biće KAŽNJEN!
Sledeći tekstPreslatka Tink mora da jede u posebnoj stolici zbog zdravstvenih problema!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime