Naslovna VESTI SVETSKI DAN ŽIVOTINJA: Glumici Gorici Popović priznanje za zalaganje za promociju dobrobiti...

SVETSKI DAN ŽIVOTINJA: Glumici Gorici Popović priznanje za zalaganje za promociju dobrobiti i zaštite životinja! (VIDEO)

0
svetski dan zivotinja petface
Foto: Facebook

Danas je Svetski Dan Životinja – manifestacija koja se svake godine obeležava širom sveta u čast životinja.

Ovim putem želimo da vas obavestimo o predstojećem obeležavanju ovog praznika životinja u našoj zemlji, kao i o priznanju koje se već petu godinu za redom tradicionalno dodeljuje istaknutim pojedincima i institucijama koje pokazuju izuzetno interesovanje i zalaganje za promociju dobrobiti i zaštite životinja u našoj zemlji. 

-Dobitnica ovogodišnjeg priznanja je Gorica Popović, poznata glumica i veliki ljubitelj životinja. Priznanje je zaslužila svojim brojnim zalaganjima za zaštitu kućnih ljubimaca i promocijom njihove dobrobiti, kroz medijske nastupe, izjave i konkretne akcije u kojima je isticala važnost uloge koje imaju upravo životinje, ali i celokupni živi svet i priroda, navodi Ivan Kurajov Ambasador Svetskog Dana Životinja za Srbiju.

PROČITAJTE I:

“TATA ULOVIO BAMBI”: Postavljena fotografija deteta sa UBIJENIM LANETOM! (VIDEO)

LJUBAVNOJ PRIČI DOŠAO KRAJ: Klepetan se VIŠE NIKADA NEĆE VRATITI svojoj Malenoj! (VIDEO)

HVALA TI DOBRI ČOVEČE: Ovaj sveštenik iz Brazila nesebično POMAŽE PSIMA SA ULICE! (VIDEO)

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počelo je u Firenci na konvenciji ekologa. U to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i odavno predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja bez obzira na veru i naciju.

Ovog dana sve organizacije za zaštitu životinja i svi azili za životinje u svetu otvaraju svoja vrata za posetioce, organizuju informativno-edukativne štandove, radionice, razne vrste edukacija, grupna druženja, prikupljanje donacija i razne druge aktivnosti.

Mreža Svetskog dana životinja okuplja sve organizacije koje proslavljaju ovaj dan, a sve radi što bolje i efikasnije zaštite životinja i promocije njihove dobrobiti. 

svetski dan zivotinja petface

Proslava ovog dana biće organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima širom zemlje, gde će se u školama, vrtićima, društvima za zaštitu životinja i drugim institucijama i preduzećima organizovati različite aktivnosti i manifestacije, piše u saopštenju za medije. 

Svake godine nastojimo da skrenemo posebnu pažnju na određenu oblast zaštite životinja, a ove godine to je problem preterane eksploatacije prirodnih resursa, pre svega u cilju proizvodnje dodatnih biljnih kultura kojima je potrebno prehraniti farmske životinje koje se koriste u ljudskoj ishrani. Upravo zbog toga je ove godine i došlo do nezapamćenih požara u oblastima Amazona, gde su izgoreli milioni kvadratnih kilometara šuma i milijarde životinja koji su zajedno predstavljali neprocenjivo blago naše planete. 

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.