Naslovna VESTI MAČKE SKANDALOZNA ODLUKA: U ovom gradu ne smete ostaviti SVEŽU VODU u posudici...

SKANDALOZNA ODLUKA: U ovom gradu ne smete ostaviti SVEŽU VODU u posudici za napuštene!

0
VODU petface

Prva pomisao na vreo letnji dan je – kako se rashladiti? Mnogi to čine na rekama, bazenima, uz obilje SVEŽE VODE i ostalih hladnih napitaka! to, mi koji volimo životinje, činimo i njima. Za one koji, nažalost, nemaju dom – ostavljemo posudice sa svežom vodom i hranom, u nekom prolazu zgrade, ispod stepenica kako bi što duže ostali “ne ugrejani”.

VODU petface

Međutim, ukoliko ostavite posudicu sa vodom za ulične mačke u grdu Osijeku budite spremni da platite kaznu od 500 kuna (oko 8.000 dinara). Naime, kako prenosi hrvatski portal www.vecernji.hr, jednoj ženi, koja je ostavila posudu sa vodom za mačke na ulici, komunalni policajac je poručio da to više ne radi, jer će u suprotnome dobiti kaznu od 500 kuna!

APEL PETFACE-A: Napojite napuštene pse i mace vodom!

VODU petface

Pojašnjavajući ovakav stav, nadležni kažu kako bi, koliko god to zvuči čudno, upozorenje komunalnog policajca moglo biti pretočeno i u praksu. Naime, oni za ostavljanje posuda sa vodom na javnim mestima za mačke na ulici kažu da je zabranjeno prema odluci o komunalnom redu. Pojašnjavaju i kako te posude kasnije niko ne ukloni, posle čega dolaze pozivi građana da na ulicama ima smeća. Uz to, kako kažu, u takvim posudama sa vodom se potom skupljaju komarci koji su veliki problem Osijeka i okoline.

ZRENJANINCI POKRENULI AKCIJU: Stigli su vrući dani, sipajte vodu napuštenima!

VODU petface

– Sve životinje moraju imati vlasnika, a za one koje nemaju tu je Udruga Pobjede, koja sa Gradom ima sklopljen ugovor o prikupljanju pasa lutalica i odvođenju u azil. Do sada nismo kažnjavali građane zbog ostavljanja vode životinjama. Komunalni redari, kada naiđu na takav primjer, prvo trebaju upozoriti građane, a onda, ako se to ponavlja, ispisati kaznu, rekao je Ivica Šiškić iz odeljenja komunalne policije!

On je dodao i kako mačke nemaju šta da rade bez nadzora, kao i da postoji odluka o načinu i uslovima držanja kućnih ljubimaca, ali i način postupanja sa napuštenim i izgubljenim psima i mačkama.

Život ili pravila?

Izvor: www.vecernji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.