Naslovna VESTI VRATIO VERU U HUMANOST: Dečak živi na ulicama Beograda, a svoj obrok...

VRATIO VERU U HUMANOST: Dečak živi na ulicama Beograda, a svoj obrok deli sa golubovima!

1
svoj obrok deli sa golubovima petface

Iako je on najusamljeniji dečak na svetu, iako ima samo nekoliko godina, a viđaju ga samog, ovaj dečak vraća veru u humanost i svoj obrok deli sa golubovima!

Priča nas vraća u 2012. godinu, kada je Beograđanka Danijela Jeremić, kao i svakog dana do tada izašla na ulicu srpske prestonice kako bi „uhvatila jesenji trenutak“. Nije ni slutila da će tog dana biti svedok jednog od najpotresnijih i najdirljivijih prizora koji je videla na beogradskim ulicama.

Pročitajte još:
DRŽAVA JE ZABORAVILA: Baka Emilija živi na ivici smrti. Sve što isprosi deli sa ljubimcima! (FOTO)

svoj obrok deli sa golubovima petface
Foto: Danijela Jeremić

Šetajući kroz metež Ulice kralja Milana, Danijela je naišla na dečaka. Sedeo je na pločniku, sam, najusamljeniji dečak na svetu. Držao je u krilu kokice. Neko mu ih je verovatno kupio. I izgledalo je kao da je to prva stvar koju jede tog dana. Možda mu je to bio i doručak i ručak i večera, ko zna.

A onda scena koja je i samu Danijelu ostavila bez reči. A i nas! Nekoliko golubva, verovatno omamljeni mirisom svežih kokica, počelo je da se skuplja oko njega! Dečak je, bez trunke oklevanja, prosuo svoje kokice ispred njih i podelio možda i jedini obrok sa njima!

Pročitajte još:
PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Marija (8) “živi” u vozovima sa svojim psom!

To ga je činilo srećnim. Smejao se od sreće dok je sa pticama delio jedino što ima.

svoj obrok deli sa golubovima petface
Foto: Danijela Jeremić

– Nisam mogla da ga ne fotografišem. Posmatrala sam ga skamenjena dok su me drugi koji su prolazili gledali kao ludaka… Tako sam se osećala, za „24 sata“ rekla je Danijela.

Iako je sve trajalo samo nekoliko minuta, ona se i danas seća ovog dečaka, kao da je tu. I seća se lekcije koju je naučila tog dana dok je pokušavala da zadrži suze.

Izvor: 24 sata
Foto: Danijela Jeremić

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.