Naslovna Slajder vesti SVRAKE RECIKLIRAJU u zamenu za hranu (VIDEO)

SVRAKE RECIKLIRAJU u zamenu za hranu (VIDEO)

0
svrake recikliraju, petface

Uvek se odučevimo kada naši ljubimci nauče neke trikove, ali da li ste pokušali da idete korak dalje i divlje životinje naučite nečemu. Hans je odlučio da svrake nauči da recikliraju u zamenu za hranu.

Hans Forsberg radi sa robotikom na industrijskim aplikacijama za veštačku inteligenciju,a jednu od svojih ideja primenio je želeći da nahrani divlje ptice u svom dvorištu. Iz te ideje rodila se jedinstvena hrana za ptice kojeu ove svrake obožavaju. 

UHVAĆENI ŠVERCERI PASA

PET ŠOP iz Zrenjanina pomaže napuštenim životinjama! A pogledajte i kako!

On u svom dvorištu ima nekoliko svraka koje su tu nastanjene i jednog dana je primetio kako one pokušavaju nešto da urade sa bravama na spoljašnjim vratima i tako mu je palo na pamet da im napravi nešto jednostavnije, ali i korisnije.

On je shvatio da svrake, kao i vrane, vole da kradu. A zašto to ne bi bilo na obostranu korist. Tako je odlučio da napravi mašinu pomoću koje će ih naučiti da sakupljaju smeće oko njegove kuće u zamenu za hranu.

svrake recikliraju, petface

Napravio je nešto poput točilice za kikiriki koja se napuni hranom i kada god bi poklopac od flaše ubacili kroz otvor, točilica bi izbacila dva komadića hrane. 

Glavna kutija sadrži sistem Rasberry Pi sa kamerom za nadgledanje svega, a tu su i elektronika i detektori pomoću kojih se mašina odmara. Ovo je, zapravo, samo deo projekta, a on je dosta kompleksniji.

Hans kaže da nije bilo lako postići krajnji cilj. Morao je prvo da zainteresuje svrake za hranilicu, da ih redovno hrani i da postigne to da ga redovno posećuju. Odrasle svrake su prema svemu bile skeptične, ali mladi su bili dosta otvoreniji.

Za sada kaže da ima jednu ženku koja je u potpunosti shvatila kako stvar funkcioniše, dok ostali znaju i malo da kradu od onih vrednijih. Svakako ne odustaje od svog projekta i svestan je da treba strpljenja.

izvor: boredpanda.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.