Naslovna VESTI PSI TAKO TREBA – Obilazila je godinama okovanog psa i onda ga konačno...

TAKO TREBA – Obilazila je godinama okovanog psa i onda ga konačno oslobodila!

0
pas oslobođen sa lanca

Iako je godinama bila vezana lancem i bez mogućnosti da se slobodno kreće akita Taki nije izgubio poverenje u ljude. Laura Klark, studentkinja svakodnevno je prolazila pored dvorišta u kome se nalazio ovaj pas i sa tugom razmišljala kako da mu pomogne. Sve se promenilo u trenutku kada je prvi put prišla Takiju.

pas oslobođen sa lanca

Taki je razdragano pokušao da joj priđe kako bi dobio malo pažnje i nežnosti. Ipak, lanac je bio prekratak. Laura je shvatila da je pas i gladan pošto je u dvorištu bila samo posuda sa malo vode. Narednih dana, ona je Takiju donosila hranu i oni su se vrlo brzo sprijateljili. Ali, Taki je i dalje bio na lancu.

Pročitajte i ovo: BEZDUŠNO NAPUŠTEN: Nisu znali da li će preživeti noć!

Laura je obavestila službu koja brine o dobrobiti životinja. Tada se saznalo da je pas bio vezan već više od četriri godine. Vlasnici su izjavili da nemaju sredstava da se pravilno brinu o psu ali nisu želeli da ga prepuste nekome ko bi ti činio.

pas oslobođen sa lanca

Laura je ubrzo shvatila da niko ništa ne preduzima kako bi se pas spasao. Nastavila je da ga posećuje i dostavlja hranu. I tako godinu dana. Kada je videla da su se nesrećnom psu pojavile inficirane rane na ušima ponovo je obavestila kontrolu životinja. Oni su tada energičnije postupili i vlasnici su predali psa.

Pročitajte i ovo: Zvornik: Policija upozorava vlasnike pasa zbog učestalih napada pasa!

pas oslobođen sa lanca

Laura je uzela Takija i konačno ga oslobodila lanca. Danas slobodno trči po dvorištu, ima prijatelje i najzad zna šta je prava ljubav. Živi u kući a Laura priča da je u početku bio prilično oprezan. Uprkos gorkom iskustvu i životu na lancu čini se da nije izgubila poverenje i ljubav prema ljudima. „Kada neko dođe u naš dom, ona želi samo da ga voli. Ona sedi na vrhovima vaših stopala tako da možete da je mazite satima i ne možete da se pomerite.” – priča Laura.

pas oslobođen sa lanca

Toliko je nepravde u ovakvom životu. Niko ne zaslužuje da dane i godine provodi vezan i bez mogućnosti da se kreće, trči, igra i uživa u druženju sa drugim psima i ljudima. Laura je uradila ono što treba da uradi svako ko vidi zlostavljanog psa. Borba za slobodu je nekada duga i teška ali isplati se. Sloboda nema cenu!

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZDUŠNO NAPUŠTEN: Nisu znali da li će preživeti noć!
Sledeći tekstUŽASAN KRAJ PSA SVECA: Mučen i eutanaziran u azilu u kome su obećali da će ga paziti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime