Naslovna VESTI PSI Milisav mora da plati taksu za „opasnog psa“, iako je ukinuta još...

Milisav mora da plati taksu za „opasnog psa“, iako je ukinuta još 2012. godine!

0
Taksa petface

Taksa na opasne pse, koja je na teritoriji Beograda bila na snazi početkom 2012. godine, a ukinuta posle malo više od pola godine, došla je ove godine na naplatu pojedinim vlasnicima “opasnih” pasa. Iako ta odluka ne važi već pet godina, vlasnici će morati da plate retroaktivno.

Takva retroaktivna opomena za dugovanje stigla je i na adresu Milisava Mijailovića Trumana, vlasnika američkog staforda, koga poseduje već sedam godina, i za njega ima svu neophodnu dokumentaciju.

VRLO OPASNI PSI I NJIHOVI OPASNI POLJUPCI: Spašeni pit bulovi ne prestaju da se ljube!

– Psa imam skoro sedam godina, a nikada mi do sada nije dolazilo rešenje za plaćanje takse. Da jeste, sigurno je da bih izmirio dug, kaže Milisav za N1.

Taksa petface

Opomena koja je ovom Beograđaninu stigla 15. maja ove godine za “Komunalnu taksu na držanje kućnih i egzotičnih životinja” podrazumeva glavni dug od 24.738 dinara i kamatu, obračunatu do 15. maja 2017. od 4.514 dinara.

U dokumentu se takođe navodi da, ukoliko se ne plati dug, Sekretarijat za javne prihode grada Beograda – Odeljenje Voždovac može da pokrene postupak prinudne naplate.

TUŽNO: Još jedna država zabranjuje pse rase pitbul!

Kada je otišao u ispostavu Poreske uprave na Voždovcu, Mijailoviću je rečeno da ne mogu ništa da preduzmu tim povodom i da dug naveden u opomeni “mora da bude plaćen”.

Podsetimo, Grad Beograd je pre četiri godine uveo taksu na opasne pse. Kako je tada objašnjeno, vlasnik “opasnog” psa je dužan da uplati 2.500 dinara do 15. u mesecu za prethodni mesec. Obavezu da plati je imalo nešto više od 3.000 građana. Pod opasne pse su se podrazumevali pitbul terijeri, bul terijeri, staford terijeri, američki staford terijeri ili mešanci tih rasa.

Odluka o uvođenju takse je stupila na snagu 1. januara 2012. godine, a ukinuta je krajem septembra iste godine.

Odluka o ukidanju Komunalne takse za držanje kućnih i egzotičnih životinja objavljena je i na sajtu Ministarstva finansija u septembru 2012. godine.

Izvor, Foto: N1

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.