Naslovna VESTI PSI GRAD BEOGRAD ODGOVORIO: Evo zašto dolaze opomene za neplaćene komunalne takse na...

GRAD BEOGRAD ODGOVORIO: Evo zašto dolaze opomene za neplaćene komunalne takse na opasne pse!

0
takse na opasne pse petface

S obzirom na to da su našim čitaocima u proteklom periodu pristizale opomene zbog neizmirenih obaveza lokalne komunalne takse za držanje opasnih pasa, obratili smo se gradu Beogradu kako bismo utvrdili o čemu se sradi. Podsećamo da je ova taksa je ukinuta još 2012. godine. Lokalna komunalna taksa za držanje opasnih pasa, u skladu sa tada važećom Odlukom o loklanim komunalnim taksama na teritoriji grada Beograda, utvrđena je taksenim obveznicima za period 01.01. do 30.09.2012. godine.

-Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji propisano je izdavanje opomene za neplaćene obaveze, kao i da je rok za zastarelost prava na naplatu pet godina, pri čemu se zastarelost prekida svakom radnjom poreskog organa, i rok za zastarelost počinje da teče iznova. Rok za apsolutnu zastarelost je 10 godina, ukoliko nije bilo zastoja zastarelosti propisanog zakonom, navode iz Sekretarijata za javno informisanje grada Beograda za Petface.

PROČITAJTE I:

Milisav mora da plati taksu za „opasnog psa“, iako je ukinuta još 2012. godine!

Sekretarijat za javne prhode svake godine izdaje opomene poreskim dužnicima, svakom opomenom se prekida zastarelost prava na naplatu i počinje da teče novi rok za naplatu.

-To znači da se dug iz 2012. godine za koga se svake godine izdaje opomena, može i dalje naplaćivati, odnosno to znači da takseni obveznici imaju obavezu da plate dugovanu obavezu po osnovu lokalne komunalne takse za opasne pse iz 2012. godine, sa pripadajućom kamatom, obračunatom u skladu sa zakonom. Pored toga, po primljenoj opomeni obvezniku je ostavljena mogućnost da u roku od pet dana u nadležnom opštinskom odeljenju Sekretarijata za javne prihode raspravi sporna pitanja u vezi duga iskazanog u opomeni, objašnjavaju iz Sekretarijata za javno informisanje grada Beograda.

takse na opasne pse petface

Poreski obveznici imaju pravo da podnesu zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza pod uslovima propisanim Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administarciji, o čemu informacije mogu dobiti u nadležnom opštinskom odeljenju Sekretarijata za javne prihode.

Prema navedenom, reč je o obavezama koje su utvrđene, a nisu plaćene za period 01.01. do 30.09.2012. godine. Sekretarijat za javne prihode je dostavio opomene za dospeli neplaćeni dug svim dužnicima po osnovu izvornih javnih prihoda.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJAGODINA: Uhapšene TRI OSOBE koje su same sebe povređivale i lagale da su ih ujedali ulični psi!
Sledeći tekstSvi su otišli na praznična putovanja i niko nije mogao pomoći ŠTENCIMA SMRZNUTIM skoro do smrti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime