Naslovna VESTI PSI TEŽAK VIKEND – Pas Koda spasao dve osobe za tri dana!

TEŽAK VIKEND – Pas Koda spasao dve osobe za tri dana!

0
Težak vikend

Vikendi su rezervisani za aktivnosti koje bi trebalo da donesu opuštanje, odmor i razonodu. Ali, za Džejka Votera i njegovog spasilačkog psa Kodu nedavni vikend je bio sve samo ne opuštajući. Imali su veoma težak vikend u kome su spasili dve osobe.

Težak vikend

Oko 9 sati ujutro, nestala je 11-godišnja devojčica. Vrlo brzo, alarmirane su vlasti i pokrenuta je opsežna potraga. U pretraživanju terena su bile uključene lokalna kancelarija šerifa, državna policija, šumska služba države Mejn, vatrogasna služba i veliki broj dobrovoljaca.

Pročitajte i ovo: NIKADA GA NIJE ZABORAVIO! – Policajac SPASAO zlostavljano štene, a onda ga i USVOJIO!

Džejk voter, koji radi kao lovočuvar priključio se potrazi sa svojim vernim pratiocem retriverom Kodom. U roku od 45 minuta Koda je odveo Džejka do močvarnog područja koje se nalazilo iza devojčicine porodične kuće. Pažljivom pretragom, uskoro su pronašli promrzlu i uplašenu devojčicu. Srećom, bila je nepovređena.

Težak vikend

Jedno spasavanje života se može smatrati životnim delom. Ali, sudbina je htela da Džejk i Koda ponovo postanu junaci. Samo dva dana kasnije, u nedelju pozvani su da ponovo pomognu. U petak uveče, nestala je 77-godišnja Meri Ford. Komšije koje su je posetile zatekle su praznu kuću, njena torbica i telefon su bili na stolu. Uskoro su lokalne policijske snage pokušale da lociraju baku ali nije bilo uspeha.

Pročitajte i ovo: NADA UMIRE POSLEDNJA – Pas ubijene novinarke i dalje čeka.

Potraga se proširila ali nije bilo rezultata. Kada su Džejk i Koda stigli, bilo je potrebno kratko vreme da Koda pronađe stari mirisni trag gospođe Ford. Probijajući se kroz gusto rastinje velike šume Koda je spasioce doveo do bake koja je bila udaljena oko 600 metara od svog doma.

Težak vikend

Meri Ford je bila dehidrirana, iznemogla. Ispričala je da je pala ali da je bila previše slaba da ustane i vrati se svom domu. Preživela je dve noći na mestu gde se zatekla. Zašto je krenula u opasnu šetnju nije objavljeno.

Težak vikend

Džejk i Koda su obavili neviđen posao. Spasli su dva života u samo tri dana. Koda je junak koji zaslužuje najveće moguće odlikovanje. Ali, verujemo da mu to ne znači mnogo… on je uradio ono što bi svaki pas uradio. Samo zato što je dobar.

Izvor:  ijr.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime