Naslovna VESTI DA L’ JE TINDER ILI TUDDER: Nova aplikacija, ovaj put za sparivanje...

DA L’ JE TINDER ILI TUDDER: Nova aplikacija, ovaj put za sparivanje stoke, POGELDAJTE I PROČITAJTE o čemu se radi! (FOTO)

0
tinder ili tuder petface

Poljoprivrednici sada mogu puno lakše naći potencijalne partnere za svoju stoku nakon što je razvijena aplikacija nadahnuta Tinderom, koji ljudima omogućava upoznavanje i nalaženje partnera, navodi agencija Hina, prenosi N1.

Nazvana “Tudder” – što je kombinacija Tindera i uddera (vimena) – ta aplikacija daje mogućnost farmerima da odmah odaberu stoku koja im se svidi.

PROČITAJTE I:

Betsi – tele „kučence“: Kako se krava ponaša kao njeni najbolji prijatelji psi? (VIDEO)

Nakon toga ih se usmjerava na web stranicu SellMyLivestock gde mogu naći više fotografija i podataka o životinjama pre nego što odluče hoće li ih kupiti.

-Sparivanje stoke onlajn lakše je od nalaženja partnera ljudima jer postoji ogromna količina podataka o tim divnim životinjama koji predviđaju kakvi će im biti potomci, rekao je Dag Berner, glavni izvršni direktor Hektar agriteka (Hectare Agritech) koji vodi onlajn platformu za prodaju stoke, hrane za životinje i drugih prooizvoda SellMyLivestock (SML) i Graindex, sa sedištem u Velikoj Britaniji.

tinder ili tuder petface

Tvorci Tuddera, koji je pokrenut baš uoči Dana zaljubljenih, kažu da je to prva aplikacija za sparivanje stoke.

Ovo je veoma interesantan vid spajanja stoke, koji će možda doneti neku revolucionarnu promenu u stočarskoj delatnosti. Da li će se ova aplikacija širiti i na druge vrste životinja videćemo, kao naravno i to da li će i kako će je prihvatiti farmeri i ljubitelji životinja.

Šta vi mislite o ovome, dobro ili ne?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa li su psi bolji od ljudi? Mi, nakon ovih dokaza, kažemo DA!
Sledeći tekstSTRAŠNO: Malom psu vezali gumice oko nogu i izazvali bolne otoke presekom cirkulacije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime