Naslovna VESTI TO JE HRABROST: Odgajali ga vukovi, sa njima se druži već 40...

TO JE HRABROST: Odgajali ga vukovi, sa njima se druži već 40 godina!

2
covek zivi sa vukovima

Verner Freund ima 79 godina i više od 40 godina se druži sa vukovima! Naime, ovaj “The Volfman” bivši je padobranac , koji je više od 70 vukova odgajio i pružio im svu potrebnu negu 40 godina unazad! 

covek zivi sa vukovima

Oni jedu meso iz njegovih usta i druže se sa njim, ali jasno se vidi ko je vođa ove družine 😀 Na svom imanju u Nemačkom Merzigu, ova nadasve neobična družina nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Pomalo vam se ledi krv u žilama dok gledate kako mazi svoja velinčastvena stvorenja, ali ni njemu nije bilo svejedno – na početku! U njegovoj kući u “Volfspark Verner Freund”, u Merzigu, u nemačkoj pokrajini Saarland, žive vukovi iz šest različitih delova sveta – evropski “Sibirci”, iz Kanade, Artika i mongolskih regiona. Neki od njih izgledaju prilično slično, ali se snežne beli Artik vukovi najviše razlikuju od ostalih. 

covek zivi sa vukovima

Kada ih hrani, Verner ne dozvoljava bilo kojem od gladnih vukova da balave i da dođu blizu, u cilju održavanja poštovanja čopora. Tako ga oni nikada nisu napali, već ga umesto toga ližu i deluju razigrano. Verner je osnovao “svetinju vukova”, koja se prostire na 25 hektara , i od 1972. je podigla više od 70 životinja. Mi smo se malo i naježiliiii od ovih prizora, a vi?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst“Slepi putnik“: Maca putovala 170 km ispod automobila!
Sledeći tekstUpoznajte Bidija – najpoznatijeg ježa na svetu u koga ćete se odmah zaljubiti! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime