Naslovna VESTI PSI Posle dve godine traganja za Fleksom, vlasnici ga pronašli na ISTOM MESTU...

Posle dve godine traganja za Fleksom, vlasnici ga pronašli na ISTOM MESTU GDE SE IZGUBIO!

0
traganja za feliksom petface

Četvorogodišnji pas Fleks, američki staford terijer, jednog dana je otišao predaleko od kuće u Borči. Svi su ga tražili nedeljama, mesecima, a onda ga je njegov ponosni vlasnik slučajno spazio gotovo na istom mestu sa kog je misteriozno nestao pre skoro dve godine, prenosi Blic.

Porodica Slavka dobila je tromesečno štene od prijatelja 2014. godine i nazvala ga Fleks zbog flekice na njušci. Neumornog narandžasto-belog nestaška svi su odmah zavoleli. Ubrzo je brigu o Fleksu preuzeo Slavkov brat jer je živeo u kući sa dvorištem, te je živahna životinja imala slobodu da stalno trči i igra se, što je često i radio. Jednog dana, pre skoro dve godine, njuškanje ga je odvelo u nepoznatom pravcu, daleko od kuće u Zrenjaninskom putu u Borči.

-Kada je nestao, u prvi mah nisam shvatio ozbiljno, jer je on uvek šetao po naselju, izlazio je iz dvorišta, i uvek se sam vraćao, ali tog dana je izgleda predaleko otišao. Odmah smo krenuli u potragu za njim, što automobilom, što pešaka, u bližu i dalju okolinu, ali nije ga bilo, počinje priču za Blic Slavko.

PROČITAJTE I: 

Gradonačelnik Zaječara ODRŽAO OBEĆANJE: Prvih 24 kućica za napuštene SPREMNE!

Potraga se sa ulice prenela i na društvene mreže.

-Vest se brzo proširila, svi su znali, ali od Fleksa i dalje nije bilo ni traga. Bilo je dosta informacija o psima koji su ličili na njega. Svaki put bismo se iznova obradovali i ubrzo razočarali kada bismo shvatili da to nije on. Naravno, večno ću biti zahvalan ljudima koji su nam pomagali da pronađemo našeg ljubimca, kaže sagovornik Blica.

traganja za feliksom petface

Da nikada ne bi trebalo gubiti nadu dokazuje i to što je usledilo pre desetak dana. Naime, Slavkov brat je automobilom prolazio kroz borčansku ulicu, koju su pretražili bezbroj puta, i spazio psa koji liči na Fleksa.

-Kao i ranije, izašao je da proveri i ispostavilo se da je ovoga puta to zaista bio naš Fleks. Pozvao ga je i on se odazvao. Istina, malo zbunjeno i nepoverljivo je prišao i kroz nekoliko trenutaka je prepoznao svog gazdu. Od tada ne prestaje da maše repom. Navikava se ponovo na svoj dom i uživa, kroz smeh opisuje Slavko neverovatan splet okolnosti.

S obzirom na to da period nestanka bio dug, očekivali su da Fleks bude neuhranjen i zapušten, ali je bilo upravo suprotno.

-Uvek je razigran, totalno je bezopasan, verujem da nije imao problema sa tim da se sa nekim sprijatelji. Ima dosta pasa na ulicama koje ljudi ne mogu da udome, ali redovno brinu o njima, hrane ih, obilaze, čuvaju, vakcinišu, pa verujem da je tako neko i njega pazio, zaključuje Slavko.

PROČITAJTE I: 

LJUBIMCI ZA NAPUŠTENE: Ako se uskoro ne skupi 500 hiljada dinara, račun će biti blokiran, a životinjama neće imati više ko da pomaže!

Malo nakon nestanka, priseća se Slavko, dobili su informaciju da se pas sličan Fleksu nalazi u Kaluđerici.

-Odmah sam krenuo, bilo je kasno uveče, mrak, ali želja da to bude Fleks je bila jača od nilo čega. Štaviše, pomislili smo da to jeste on. Sutradan, kada smo ga lepo pogledali, shvatili smo da smo uzeli pogrešnog psa, ali nismo mogli tek tako da ga vratimo na ulicu jer je bio veoma bolestan i slab. Izlečili smo ga, bio je jedno vreme kod nas, a onda smo ga udomili u porodicu koja ga sada obožava, kaže Slavko za Blic.

Tekst preuzet sa portala blic.rs.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.