Naslovna VESTI PSI Od „gomile smeća“ do preslatkog psa: Neverovatna transformacija uličnog psa!

Od „gomile smeća“ do preslatkog psa: Neverovatna transformacija uličnog psa!

3
transformacija uličnog psa petface

transformacija uličnog psa: Da o knjizi ne treba suditi na osnovu korica, potvđuje nam i serija fotografija koje svedoče kako jedan ulični pas doživljava preporod.

Naime, priča nas vodi do Kanade, gde je jedan prolaznik, šetavši ulicom, uočio gomilu smeća pored puta. I ništa mu ne bi bilo čudno da ta „gomila smeća“ nije počela da se pomera. Tada je ovaj čovek shvatio da se radi o živom biću koje se nalazilo u užasnom stanju.

Ne časivši časa, on se uputio u Quebec Society for the Protection of Animals, u tom trenutku jedinom mestu na kome je nega ovom psu mogla biti pružena.

transformacija uličnog psa petface

Da bi mogli da doživite koliko je ova transformacija ovog uličnog psa neverovatna, neophodno je da pogledate seriju fotografija koje pokazuju etape transformacije.

Bez sumnje je ovaj ulični pas imao sreće da naiđe na velikodušnog čoveka koji se za njega pobrinuo. Mi ovom prilikom želimo da još jednom da ukažemo na veliki problem koji imaju ulični psi.

Naime, zvanični podaci kažu da svake godine vrata nekog od prihvatilišta prođe 7.6 miliona ljubimaca. Iako u svetu postoji veliki broj prihvatilišta, ona nisu dovoljna da prihvate sve ljubimce koje su neodgovorni vlasnici lišili doma.

transformacija uličnog psa petface

Zato apelujemo na sve vas, koji ovaj tekst pročitate da doooobro razmislite pre nego što vrata svog doma otvorite za ljubimca. A ukoliko to učinite, pobrinite se da vašem četvoronožnom prijatelju ništa ne nedostaje, a pogotovo ne ljubavi.

Budite sigurni da će vam oni to uzvratiti bar duplo.

(klikni na sliku za uvećanje)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA SE NE PONOVI: Revoltirani građani Novog Sada organizuju protest za Stena!
Sledeći tekstDEČIJE SUZE: Održan protest „Danas Sten – sutra ja“ u Novom Sadu! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime