Naslovna VESTI PSI TROVAČ IZ SOKOBANJE NE STAJE! – Otrovano još 5 pasa! Deca u...

TROVAČ IZ SOKOBANJE NE STAJE! – Otrovano još 5 pasa! Deca u opasnosti!

0
Trovač iz Sokobanje

Juče smo objavili priču Nataše Kusulje o otrovanim psima u Sokobanji. Čini se da upozorenje koje smo uputili nije imalo efekta. Nataša nas je obavestila da je juče zabeleženo novo trovanje.

Trovač iz Sokobanje

Trovač koristi isti otrov koji je koristio i prilikom trovanja nesrećnog Džekija. Radi se o veoma opasnom otrovu karbofuranu koji je insekticid i ZABRANJEN za upotrebu i prodaju u Srbiji. Ovaj otrov se rastvara u vodi i karakteristične je plave ili pink boje. Radi se o izuzetno opasnom otrovu koji je smrtonosan za ljude. S obzirom da je smrtonosna doza za čoveka izuzetno mala (10-ak miligrama po kilogramu telesne težine) ovaj otrov je krajnje opasan za decu.

Povezani tekst: KOME SU SMETALI? – Otrovani psi u Sokobanji!

Trovač iz Sokobanje

Otrovan je kada se unese oralno, udiše, pa čak i preko kože. U međuvremenu je stigao i toksikološki nalaz sa obdukcije Džekija koji potvrđuje da se radi o karbofuranu.

Trovač iz Sokobanje

Pročitajte: ZLOČIN PRETI DA PRERASTE U TRAGEDIJU: Od otrova kojima se truju životinje NAJUGROŽENIJA DECA!

Još pet nedužnih života je prekinuto na najsuroviji način. Policija i pravosudni organi očigledno ništa ne preduzimaju. Džeki i Una su otrovani pre mesec dana. Trovač je čekao da se situacija smiri, a onda je posle mesec dana ponovo napao. Hoće li policija reagovati. Sokobanja je turističko mesto. Sve je više dece u parkovima i na šetalištima. Treba li da se dogodi takva tragedija da bi nadležni reagovali. Tada će biti kasno za opravdanja, prebacivanja odgovornosti, pranja ruku. Ruke od ovakvih zločina se ne mogu oprati.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASENA U POSLEDNJI ČAS – Ovoj maci su komšije pretile trovanjem.
Sledeći tekstJEDVA PREŽIVEO: Božidar imao sreće da ga sklone sa ulice pošto ga je udario automobil.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime