Naslovna VESTI PROTEST “BORBA ZA DŽEKIJA”: “Dosta nam je TROVANJA I UBIJANJA ŽIVOTINJA!” (VIDEO)

PROTEST “BORBA ZA DŽEKIJA”: “Dosta nam je TROVANJA I UBIJANJA ŽIVOTINJA!” (VIDEO)

0
trovanja i ubijanja petface

Oganizatori protesta poručili su da Srbija ima dobar Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone koji se tiču zaštite životinja i pozvali nadležne da počnu sa primenom tih zakona.

PROČITAJTE I:

TRKA ZA NOVU PORODICU: Ovaj pas je pretrčao petnaest milja kako bi našao pravi dom!

BUBINA PORUKA ZA SVE: “I šta kažete, neće me niko ZATO ŠTO SAM CRNA!?” (VIDEO)

JE L’ VOLITE BRZU VOŽNJU: Ova kuca UŽIVA U VOŽNJI kolicima u kupovini, svaki post sa njim 500 hiljada lajkova! (VIDEO)

Glumica Gorica Popović, koja je podržala taj protest, kazala je da je Džeki svaki napušteni pas i mačka koja nije birala i nije želela da živi na ulici, ali ju je “čovek izdao”.

-Dosta nam je da ih truju, da ih ubijaju, tuku, da ih drže u kavezu ili na lancu od jednog metra ceo život. Dosta nam je da šinteri po 30 ili 40 njih nabijaju u prikolice metar sa metar gde umiru od gušenja. Dosta nam je da se prihvatilišta čuvaju kao zatvori da ne možemo da ih obiđemo i pomazimo da ih nahranimo. Dosta nam je da se niko ne kažnjava zbog monstruoznosti prema njima…, rekla je Popović, pišu Novosti.

Na protestu je rečeno i da se u Srbiji dnevno ubije između 300 i 500 pasa, iako je u našoj zemlji zakonom to zabranjeno.

trovanja i ubijanja petface

Među zahtevima organizatora protesta su da Ministarstvo unutrašnjih poslova otkrije one koji bacaju otrove na javne površine i privatne posede i truju napuštene životinje, zatim da Javno tužilaštvo goni one koji ubijaju i zlostavljaju životinja, da veterinarski inspektori primenjuju zakone i propise i postupaju po prijavama građana o zlostavljanju životinja.

Zahtevi su i da se zabrani rad svih šinterskim službama u Srbiji koje kriše Zakon o dobrobiti životinja i veterinarstvu, da se zabrani ubijanje pasa u prihvatilištima lokalnih samouprava, kao i da lokalne samouprave otkažu ugovore sa nelegalnim šinterskim službama, stoji na sajtu Novosti.

Na protestu su građani davali potpise podrške protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

Građani su nosili transparente s fotografijama zlostavljanih i ubijenih pasa na kojima je pisalo “Stop nasilju nad životinjama”, “Danas zlostavljaju životinje, sutra porodicu”…

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.