Naslovna VESTI MAČKE A šta jedu trudne mace?

A šta jedu trudne mace?

1
Trudne mace petface

Trudne mace: Dolazak novog člana je najsrećniji trenutak u životu svake porodice. Naše, ali i mačije. Mama macu, posebno u periodu trudnoće i dojenja, treba oprezno i sa velikom pažnjom hraniti.

Hrana prilagođena odraslim mačkama ili pak ona koja se koristi u terapeutske svrhe ne preporučuje prilikom izbora hrane za smacne ili kako se “narodski” kaže Trudne mace. Hrana za ovu namenu treba da bude označena kao visokokvalitetna, uravnotežena hrana formulisana tako da pospešuje za rast i reprodukciju. Ukoliko mama mačka ne dobija dovoljno hrane, hranljivi sastojci će se trošiti iz njenih rezervi, što može u dužem periodu i da ugrozi njeno zdravlje.

Tokom trudnoće, mačka može pokazati postepeno lagano povećanje u težini i da u isto vreme počne da unosi veće količine hrane. Hormonske promene, kao i promene u ponašanju koje prate smacnost, mogu da izazovu i period ređeg uzimanja hrane, prejedanja, ili pak u nekim slučajevima i u određenom periodu trudnoće, mačke umeju i da odbijaju da jedu.

mačka voli masažu petface

Ipak, ukoliko primetite da bilo koje od navedenih oblika ponašanja predugo traje, da vaša maca naglo gubi kilograme ili ih velikom brzinom dobija, obavezno se obratite veterinaru.

Uz adekvatnu ishranu, dodatnu negu i malo više ljubavi nego obično (ako je to ikako moguće) vaša mama mačka će uživati u predstojećoj najvažnijoj ulozi u životu!

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFILIP TRAVEL: Pet friendly agencija u kojoj su vaši ljubimci ravnopravni putnici!
Sledeći tekstNAJNOVIJA VEST: Kombijem pregazio psa pred šokiranim prolaznicima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime