Naslovna VESTI TUGA U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Uginula je mama morska lavica, a nakon...

TUGA U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Uginula je mama morska lavica, a nakon nje i njeno mladunče!

0

Iz zagrebačkog Zoološkog vrta stiže pretužna vest. Upravnik Damir Skok javio je da je ceo ZOO obavijen tugom nakon smrti ženskog mladunčeta morskog lava koje nije doživelo ni mesec dana od rođenja. Tragedija u ZOO-u je tim veća što je mladunče prvo ostalo bez majke Edit 10. jula, nakon čega su radnici ZOO-a danima ulagali nadljudske napore kako bi pokušali da othrane mladunče.

– Smrt Edit, osamnaestogodišnje morske lavice rođene u Amsterdamu, bio nam je šok, ali prostora za tugovanje nismo imali. Morali smo zasukati rukave i uložiti nadljudske napore kako bismo othranili mladunče. Naime, mladunče staro manje od dve nedelje tražilo je 24-satnu pomoć – rekao je Skok i pojasnio da su napravili plan othrane i organizovali dežurstva kako bi neko sve vreme bio uz mladunče.

NAJSLAĐA MEDICINSKA SESTRA: Ovaj mačak neguje i leči druge životinje (FOTO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

ISTA IM JE TUGA: Devojčica sa amputiranim nogama PRONAŠLA UTEHU u ovom psu (FOTO)

Veterinari, zoolozi i timaritelji “tu su odradili lavovski posao” i dane i noći provodili uz mladunče. Upravnik ZOO-a kaže da je u međuvremenu telo morske lavice Edit poslato na obdukciju.

– U želucu morske lavice patolog je pronašao strani predmet – gumenu zmiju. Na želudačnoj sluznici uočene su promene –  govori i dodaje da su u toku dodatne pretrage među kojima su bakteriologija i patohistologija, a tek će se dobijanjem njihovih nalaza utvrditi tačan uzrok smrti.

Kaže i kako u ovom času ne žele da spekuliše da li je gumena zmija glavni krivac za smrt morske lavice Edit.

Nakon smrti mame Edit, kaže upravnik Skok, cela porodica lavova je tugovala; Edith je bila okosnica porodice pa su je nakon smrti tražili partner Zagi, kći Luce i sin koji nije imao ime. Osećajući da nema Edit, smanjili su apetit.

– Morski lavovi su visokointeligentne životinje jako vezane uz svoju zajednicu, pa gubitak važne jedinke na njima ostavlja trag – objašnjava Skok.

FOTO: ZOO ZAGREB

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.