Naslovna VESTI Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte...

Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte ih našim lavovima“!

0
Tviter petface

Društvena mreža Tviter, koju koristi preko 320 miliona korisnika širom sveta, bukvalno „gori“ od izjave nadležnih u zoološkom vrtu u Kopenhagenu! Naime, kako prenose svetski portali, „za one koji žele da se otarase dosadnih kućnih ljubimaca, zoološki vrtovi u Kopenhagenu i u Givskudu spremni su da ih preuzmu ne bi li njima nahranili mesoždere poput lavova, tigrova, vukova i tasmanijskih đavola“.

Manje životinje će se preuzeti u kratkom roku, dok će za velike – kao što je recimo konj – vlasnici morati da sačekaju tri meseca zbog slabih kapaciteta zamrzavanja.

BEOGRAD: Turisti dali slonu iz zoo vrta KESU da pojede uz opasku: „ZABAVNO JE“!

Ako je vaš stari ljubimac, zašto ga ne date gladnom lavu? To je opcija koja se sada nudi u dva danska zoološkog vrta, prenose vidno potrešeni reporteri lokalnog TV2 kanala.

Tviter petface

Čuvar životinja, En-Sofi Eler, za istu televiziju je izjavila je da zapravo dobro da (divlje) životinje imaju raznovrsnu ishranu, da ne jedu samo konjsko meso ili govedinu.

– Uz to, dobijaju i krzno koje im je zanimljivo za žvakanje, a creva glodara su izuzetno zdrava za njih, dodala je ona!

ZAŠTO: Posetioci zoološkog vrta kamenovali krokodila, nakon čega je uginuo!

Trenutno, zoo vrt u Kopenhagenu dobija pet do šest glodara, uglavnom zečeva, mesečno i uvek su otvoreni za “životinjske donacije”.

Ovaj zoo vrt, i ranije poznat po svojoj okrutnosti, navodi da je ovo i „psihološka podrška“, jer roditeljima čija su deca donirala ljubimce savetuje se da se uzdrže od priča o “raju za zeke”. U duhu danskih zoo vrtova je da prikažu prirodu – prirodno, bez pokušaja da životinjsko carstvo idealizuju kao u Diznijevim crtaćima. Zato bivši vlasnici imaju mogućnost da prisustvuju pogubljenjima svojih ljubimaca iz prve ruke!

Ovi zoo vrtovi prihvataju samo manje ljubimce, uglavnom glodare, jer, kako kaže En-Sofi Eler „hranjenje psima i mačkama bilo bi neetično, zato što oni nisu prirodna hrana predatora“.

Zoološki vrt u Kopenhagenu je i ranije digao veliku prašinu zbog svog okrutnog ponašanja prema životinjama!  2014. godini javno je ubio zdravu žirafu po imenu Marcus, a zatim i ubio dva lava i njihove mladunče kako bi napravio prostor za novog muškog lava. 

UŽAS!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Napuštenom psu se jezik zalepio za šaht od hladnoće – cvileo za pomoć!
Sledeći tekstPRESLADAK: Mačak Busao gaji posebnu ljubav prema grejalici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime