Naslovna VESTI MAČKE NEVEROVATNO: Silvana je žena koja u kući živi sa 122 mačke!

NEVEROVATNO: Silvana je žena koja u kući živi sa 122 mačke!

1
u kući živi sa 122 mačke petface

Žena koja u kući živi sa 122 mačke, a pri tome ima muža koji ne samo da je podržava, već i finansira ovu njenu opsesiju – zvuči prilično neverovatno zar ne?! U svakodnevni govor se uvukla fraza da devojke koje se ne udaju okupljaju mačke u svom domu. Priča koja sledi razbija ovaj stereotip.

Sigurni smo da kada pročitate naslov, pomislite da je nemoguće da ljubav prema životinjama bude tolika da im prepustite celu svoju kuću. A upravo je to slučaj Silvane Valentino, koja u kući živi sa 122 mačke. Naš narod bi rekao: -Gde čeljad nisu besna, kuća nije tesna. Ne možemo, a da ne postavimo pitanje rasporeda ovih krznenih lepotica, kao i troškova koji podmiruju njihove potrebe.

u kući živi sa 122 mačke petface.png2

Ova nesvakidašnja žena je svoj život podredila macama i napravila čitav raspored njihovog funkcionisanja. Da bi sve teklo besprekorno, 52 mace koje su imale sreće u odnosu na ostale, dele jedan sprat Silvijine kuće. Za 40 maca, za dom je određen deo koji se nalazi na kraju vrta Valentinovih, a ostatak je stacioniran kod komšija. Godišnji troškovi za izdržavanje ove krznene skupine su 90.000 dolara, a polovinu  tih sredstava nesebično obezbeđuje njen suprug. Možda je razlog tome što suprug po ceo dan radi, pa ne stiže da vidi sav taj mukotrpni posao koji za Silvanu počinje u 6 i 30h.  Drugu polovinu,  ona prikuplja  iz donacija i dobrotvorne prodavnice koju je postavila pre 4 godine. Silvana je zaista neobična žena, koja bez mačaka ne može i neprestano se dovija na razne načine da prikupi sredstva za njihovo izdržavanje.

Kako sama priznaje, radi se o zavisnosti koja je prati od ranog detinjstva. Prvu macu je spasila kada je imala samo 11 godina, a od tada su ovi ljubimci neraskidivi deo njenog života.

u kući živi sa 122 mačke petface

Pored muža, Silvana ima i dvoje odrasle dece.

– Kada su mi se deca rodila, radila sam sa decom sa posebnim potrebama, a čak i tada sam imala vremena da se bavim spašavanjem mačaka i da od plate finansiram svoj hobi, navodi ona.

Za sebe kaže i da je „malo luda“, jer se niko normalan ne bi bavio time čime se ona bavi, a o tome svedoči i još jedan interesantan detalj – tablice na Silvaninim kolima nose naziv „luda žena mačka“.

Za ovu posebnu ženu, neizbežno pitanje je da li ima muža pošto na prvi pogled deluje da niko ne bi trpeo nered koji sa sobom nosi život sa 122 mačke. Na kraju moramo da zaključimo da je ova žena veoma uspešna jer se bavi spasavanjem mačaka koje je za nju životni poziv, a na sve to ima i muža, koji zarad ljubavi svoje supruge i sam učestvuje u ovom neobičnom poduhvatu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.