Naslovna VESTI PSI Ministarstvo potvrdilo: Nema više ubijanja pasa u skloništima!

Ministarstvo potvrdilo: Nema više ubijanja pasa u skloništima!

1
u skloništima petface

U skloništima širom sveta živi na stotine i hiljad eodbačenih, napuštenih, nemoćnih životinja. Države se na razne načine dovijaju, udomljavaju, ispirišiu svoje građane da odbace kupovinu ljubimca i izaberu nekog od štićenika azila. Jedna takva država je i naša susedska Hrvatska, koja sada i zvanično potvrdila da nema više ubijanja pasa u skloništima!

U avgustu i septembru 2016. godine, veliki broj građana Hrvatske ostavio je svoje komentare u javnoj raspravi o nacrtu Predloga Zakona o zaštiti životinja. Tek nedavno objavljeni su izveštaji na sve komentare.

ŽIVOTNA POBEDA: Maca iz kante za smeće postaje nacionalni šampion Hrvatske!

Među najglasnijima bio je onaj da se zabrani usmrćivanje životinja u skloništima nakon 60 dana, što je i prihvaćeno!

u skloništima petface

Još uvek aktuelni Zakon o zaštiti životinja propisuje da se životinja iz skloništa može nakon 60 dana usmrtiti, što iskorišćava velik broj „skloništa” u Hrvatskoj. No, u odgovoru Ministarstva poljoprivrede na komentare u javnoj raspravi navodi se da je navedeni članak izmenjen „na način da životinja iz skloništa koja se ne vrati vlasniku, ostaje u skloništu do udomljenja.”

Šokantan snimak iz Hrvatske: Mučenje teleta i krave uz reči: „Moraju biti u kondiciji“!

– Nakon stupanja na snagu zabrane uzgoja životinja za krzno početkom ove godine, za što se 10 godina zalagala većina javnosti, vijest o prihvaćanju zahtjeva da se konačno prekine ubijanje životinja u skloništima zaista ohrabruje! Iz dana u dan dobivamo velik broj reakcija oduševljenih građana koji su zahvalni Ministarstvu poljoprivrede na čelu s ministrom Tolušićem. Cijene, kao i mi, pozitivne pomake u Zakonu o zaštiti životinja i spremnost nadležnog ministarstva da uvaži zahtjeve javnosti i udruga za zaštitu životinja za povećanjem razine zakonske zaštite životinja, izjavio je Luka Oman, predsednik udruženja „Prijatelji životinja“.

Novi Zakon o zaštiti životinja trebao bi, prema najavama, ići na izglasavanje u Vladu i Sabor još ovaj mesec.

BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUginula Nila, beba nilskog konja iz beogradskog zoo vrta!
Sledeći tekstNIKŠIĆ: Vezao psa za branik, vukao ga, pa se pravdao: „NISAM GA MUČIO, HTEO SAM DA GA UDOMIM“!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime