Naslovna VESTI PSI IZVUKLI PSIĆA VEZANOG U VREĆI KROMPIRA, SA KAMENOM: “Neko ga je namerno...

IZVUKLI PSIĆA VEZANOG U VREĆI KROMPIRA, SA KAMENOM: “Neko ga je namerno utopio”!

0
U VREĆI KROMPIRA petface

Još jedan primer okrutnosti prema životinjama, šokirao je meštane Červara (naselje Červar Porat kraj Poreča na plaži) nakon što su se društvenim mrežama proširile fotografije utopljenog psa. Pretpostavlja se da je u pitanju nečiji kućni ljubimac, kog su pronašli u vreći za krompire, čvrsto zavezan, zajedno sa velikim kamenom.

Nedužna životinja je očito namerno utopljena, uprkos strogom kaznenom zakonu kojim se kažnjava zlostavljanje životinja. Fotografije je objavila facebook stranica Dnevna doza Poreča, uz poruku koja im je stigla u inbox:

NEZAPAMĆENO NASILJE U MLADENOVU: Vezali i bacili živog psa u kontejner!

– U današnjoj šetnji s djecom, drugom stranom Červara, u šoku smo naišli na psića, mrtvog, stavljen u vreću zavezanu, skupa s kamenom i vjerojatno tako bačen u more. Okrutno i žalosno! I jako tužna slika za naš grad s obzirom da je sezona krenula lagano, ali je najžalosnije od svega da se ovakve stvari dešavaju.

U VREĆI KROMPIRA petface

Ljudi koji su našli psa oko osam sati uveče, odmah su kontaktirali Veterinarsku bolnicu Poreč, koja ima i registrovanu higijeničarsku službu. Njihov higijeničar je odmah izašao na teren zajedno sa komunalnim policajcem, ali zbog plime i mraka – psića više nisu našli. Pokupili su ga u ponedeljak ujutru, kad je na teren as njima izašla i policija.

UŽAS U JAGODINI: Vlasnici vezali psa za trošnu kućicu!

– Nažalost, psić nema mikročip. Radi se o manjoj pasmini. Mi smo odmah obavijestili komunalno redarstvo i policiju i dalje ćemo postupati prema njihovim uputama, potvrdili su iz porečke veterinarske bolnice za jutarnji.hr.

Obzirom da pas nije čipovan, vlasnik će se teško otkriti. Ipak, policija je pokrenula istragu i nada se da će počinitelj odgovarati za ovu okrutnost, zbog koje je psić uginuo u najgorim mukama.

Izvor: Jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstREVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Da li pas može da predoseti epileptični napad?
Sledeći tekstŽIVOT U KARTONSKOJ KUTIJI: Živela je u kartonskoj kutiji, sama sa upalom pluća!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime