Naslovna VESTI STOP KRZNU! SUROVO ubijanje kuna zbog VEŠTAČKIH TREPAVICA!

STOP KRZNU! SUROVO ubijanje kuna zbog VEŠTAČKIH TREPAVICA!

0

Kanadske kune se surovo ubijaju kako bi kompanija Sephora proizvodila i prodavala veštačke trepavice! Za one koji možda ne znaju – kada kupite Sephora veštačke trepavice zapravo kupujete krzno!

kanadsak kuna

Organizacija PETA koja se bavi zastupanjem prava životinja objavila je poziv na akciju zaustavljanja uzgajanja kuna u svhu korišćenja njihovog krzna u modnoj i kozmetičkoj industriji. U akciji pozivaju ljubitelje životinja da izvrše pritisak na kompaniju Sephora da prekine sa proizvodnjom i prodajom trepavica koje su napravljene od krzna kanadske kune.

I PETFACE SE PRIKLJUČUJE KAMPANJI: Potpišite PETICIJU – ne krznari!

povrede

Ove inteligentne životinje u prirodi obožavaju da se kupaju, plivaju i pentraju po drveću. Iz PETA-e podsećaju da su farme kuna dizajnirane tako da donose maksimalan profit, a vlasnicima nije nimalo stalo do dobrobiti životinjica. Kune se drže u malim, prljavim i skučenim kavezima u kojima jedva mogu da se okrenu. Frustracija koju preživljavaju izaziva često samopovređivanje griženjem nogu i repova. Mnoge imaju infekcije kože sa otvorenim ranama i ne dobijaju nikakvu veterinarsku pomoć i negu. Ubijaju se na najjeftinije i najsurovije načine koji uključuju lomljenje vratova, trovanje, strujne udare i gušenje. Proizvođačima je važno samo da krzno ostane neoštećeno.

OSTAVLJEN NA SRED PUTA: Ovo mače je spašeno u poslednji čas!

ubijene kune

PETA navodi da se ovako surovo postupanje prema ovoj slatkoj životinji sprovodi samo radi proizvodnje odevnih predmeta od krzna, pa čak i veštačkih trepavica. Kupce krznenih predmeta i veštačkih trepavica izgleda da uopšte ne zanimaju strah, stres, bolesti i surovosti koje trpe kune. Mnoge kozmetičke i modne kuće kao što su Urban Decoy, Too Faced ili IT Cosmetic su prestale sa prozvodnjom i prodajom proizvoda od krzna divljih životinja.

MEDINA PRIČA: “Bio je moj najlepši dan u životu…”

PETA poziva sve nas da pošaljemo zahtev Sephori da i oni prestanu da koriste prirodno krzno u proizvodnji jednog tako bizarnog modnog detalja kakve su veštačke trepavice.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTAVLJEN NA SRED PUTA: Ovo mače je spašeno u poslednji čas! (VIDEO)
Sledeći tekstATRAKCIJA AMSTERDAMA: Sklonište za mace na vodi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime