Naslovna VESTI PSI ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

17
Ubijanje petface

Ubijanje pasa i mačaka nakon što u azilu provedu 60 dana – u Hrvatskoj je dopušteno! O novim zakonima u vezi sa životinjama pisali smo i mi, kada je povod bila zabrana vezivanja pasa, pogotovu onih u boksu!

Tamošnji ljubitelji životinja i borci za prava istih istakli su da je pored ovih „dobrih“ zakona i dalje na snazi jedan od najsurovijih načela – Ubijanje pasa i mačaka nakon 60 dana!

Ubijanje petface

Famoznih 60 dana roka napuštenim životinjama treba maknuti iz zakona, Hrvatska zaista ne treba i ne bi si smjela dozvoliti da ubija napuštene životinje tada ili ikada. Mislim da možemo sve napuštene životinje udomiti”, rekao je tada predsednik Udruženja „Prijatelji životinja“, Luka Oman. 

Hrvatski portal index.hr sproveo je ovim povodm anketu, u kojoj je učesvovalo skoro 4.000 ljudi, a čak 90% njih izjasnilo se PROTIV ubijanja napuštenih životinja!

Ubijanje petface

Da li će se glas naroda uzeti u obzir prilikom nacrta i sastava novog Zakona u Hrvatskoj, ostaje da vidimo. Da podsetimo, predlog novog Zakona zabranjuje seks sa životinjama, ali i konstantno vezanje ili držanje pasa u boksevima. Sa druge strane, ne zabranjuje ubijanje napuštenih, a zdravih životinja (nakon isteka roka od 60 dana) koje čekaju udomljavanje.

Zanima nas i vaše mišljenje na ovu temu – DA ILI NE?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPoklanja se Pufi, pudla stara tri godine!
Sledeći tekstGreške koje svaki vlasnik ljubimca bar jednom učini!

17 KOMENTARA

  1. Treba zabraniti ubijanje, posebno u tako kratkom roku. Ima mnogo boljih opcija koje je neko u svijetu vec smislio i uspjesno primijenio.

  2. Sterilizacija na prvom mjestu a ne ubijanje zdravih pasa!!! Znači, sterilizacija pod odavezno, regulirati zakonom, na taj način bi se smanjila neželjena legla tj. Okoti.

  3. Pod hitno zabraniti!!!! Ta Mila i draga bica koja nikome nista nisu skrivila jedino sto imaju nesrecu da im ljudski um odredjuje sudbinu.
    Znaci li to da po takvom stavu i decu koja su napustena i niko ih u roku 2 meseca ne usvoji treba eutanazirati????

  4. U Hrvatskoj ih eutaniziraju, a u Bosni ih truju ili ih pokupe sintori pa ih kasnije stuku lopatama, uzas…gdje zivimo 🙁

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime