Naslovna Slajder vesti JEZIVO: ubio vučicu pa rasporio da prebroji štence! (VIDEO)

JEZIVO: ubio vučicu pa rasporio da prebroji štence! (VIDEO)

1
ubio vucicu

Iako lov na vukove u Bosni i Hercegovini nije zabranjen i ove životinje i dalje nisu pod zaštitom države, dešava se da lovci umesto da vode računa o prirodi, zapravo rade suprotno. Vukovi su kao vrsta zaštićeni svuda u Evropi, ali u BiH i dalje postoji dozvola lova na ove životinje. Lov je toliko zastupljen da je populacija vukova u našem komšiluku pala na svega 300 do 400 jedinki. Da zlo bude gore, u pitanju je endemska vrsta vuka poznata pod nazivom Bosanskohercegovački vuk ili Canis lupus Kurjak.

Pre nekoliko dana u grupi Lovac.ba na Facebook-u jedan od lovaca D.Đ. iz Ljubinja u Bosni i Hercegovini, pohvalio se svojim ulovom, tačnije odstrelom predatora. Ali, nažalost to nije sve. Nakon što je ubio nesrećnu životinju ispostavilo se da je vučica i skotna. Ni to nije bilo dovoljno ovom lovcu, pa je na sve to rasporio nesrećnu životinju i prebrojao štence u stomaku. Prema njegovim rečima, u njoj je bilo 9 malih vučića.

FLEKICA: punih sedam godina čeka na svog čoveka!

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto!

Opšte je poznato da lovci imaju kodeks da ne ubijaju životinje tokom graviditeta, ali uvek ima izuzetaka. Umesto da se stidi ovakvog postupka, D.Đ. se još i javno pohvalio u grupi svojim kolegama o ubijenoj životinji i prebrojanim štencima. Ne postoje reči koje mogu da opišu ovakvo zverstvo i nedostatak osnovne saosećajnosti. Inače, lov na vukove je i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini nažalost dozvoljen, pa se često mogu videti organizovane hajke na vukove koje privlače veliki broj lovaca. Jezivo i nerazumno!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. Zasto samo inicijali, zasto se ne napise puno ime i prezime, kad su ovako monstruozna nedjela u pitanju?
    Nije po Bogu iati ovako ruzne misli, koje ja sad imam…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.