Naslovna VESTI PSI UČITE OD PSA: 5 životnih lekcija koje sam naučila od svog psa

UČITE OD PSA: 5 životnih lekcija koje sam naučila od svog psa

0
učite od psa, petface

Živeti sa kućnim ljubimcem koji je star može biti veoma teško i emotivno. Teško je gledati kako vaš pas iz dana u dan stari, svakodnevno ga negovati i pomiriti se sa tim da ćete se uskoro rastati.

Tokom života naučimo dosta od svojih ljubimaca, a Kejtlin kaže da je u poznim godinama svoje ljubimce naučila najvažnije životne lekcije od nje:

Nikada nije kasno da probate nešto novo: njena ljubimica KJ nikada nije imala preterano interesovanje za igračke, ali kada je imala 12 godina, jednog dana je u parku počela da skače za loptom drugog psa. Toliko se zabavljala trčeći i igrajući se da je izgledala kao štene, a ne pas od 12 godina. Na taj način Kejtlin kaže da je i nju inspirisala da proba nove stvari i pronađe neke nove hobije, a da ne brine o tome što možda nije svaki put najbolja – bitno je da se zabaviš.

FLEKICA: punih sedam godina čeka na svog čoveka!

Budi prijatelj sa svima: U svojim poznim godinama KJ je pokazala neverovatnu sposobnost da se sprijatelji i sa ljudima i sa drugim životinjama. Tokom njenog života Kjtlin je privremeno udomljavala oko 30 pasa i KJ je sve rado prihvatila, igrala se sa njima, delila hranu… Za Kejtlin je bio primer samouverenosti i sigurnosti nekoga ko zna da je voljen i primer za to kako treba pristupati drugima.

učite od psa, petface

Pomoći ljudima kojima je to potrebno: Kako je odrastala KJ je počela da se interesuje za decu i osobe sa invaliditetom. Bila je neverovatno nežna i strpljiva sa njima, prilazila ljudima u kolicima i starim ljudima. Taj odnos prema ljudima i psima Kejtlin će se truditi da zadrži i da kad god može pruži pažnju i pomoć drugima.

NEVEROVATNO: NAJSTARIJI BRITANSKI PAS OBOŽAVA ĆEVAPE

Postavite granice: Kaže da je jedna od glavnih stvari koju je naučila da postavi granice. KJ je bila veoma tolerantan pas, ali je isto tako na fini način umela da pokaže i ljudima i drugim psima kada počnu da prelaze granicu.

Potražite ono što vam je potrebno: Što je bila starija, to je jasnije znala da stavi do znanja kada joj smeta buka televizora, stavljala do znanja da joj je vruće, kada se plaši oluje… Kejtlin je tako naučila da nije strašno staviti svoje potrebe ispred drugih.

Posmatrajte svoje ljubimce i učite od njih, sigurno ćete oplemeniti svoj život.

STAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je jedva živ! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je jedva živ! (VIDEO)
Sledeći tekstOVO ĆE VAS SIGURNO NASMEJATI: Pas ukrao lažne zube

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime