Naslovna VESTI PSI ORDEN ZA LJUDSKOST: Aleksandar je udario Belku kolima, pa platio SVE troškove...

ORDEN ZA LJUDSKOST: Aleksandar je udario Belku kolima, pa platio SVE troškove operacije i lečenja!

0
udario petface

Belka je napušteni, napaćeni pas – po kiši, vetru, hladnoći, snegu, tropskoj vrućini – vreme je provodila na ulicama beogradskog naselja Banjica. Svaki dan za nju je bio čista lutrija! Prednja leva šapa joj je od rođenja nefunkcionalna, ali je naučila da se kreće i živi sasvim normalno i bez nje.

Borac od glave do pete, prepametna, dostojanstvena, sve razume kao da je čovek, a neuhvatljiva, nepopravljivo divlja. A onda se desilo nešt čega su se svi bojali,..

udario petface

– Bio je to kišni hladni dan, netipičan za 17. juli. Vreme nedeljnog ručka, a tišinu prekida stravičan pseći jauk. Izlećem, vidim čovek stoji na kiši pored kola i telefonira. Prilazi mi, pita zbunjeno da li znam neku dežurnu veterinarsku ambulantu. Kaže: “…nisam mogao ništa da uradim, podletela je pod auto…” Shvatam da govori o Belki, za naš portal priča Olja Pavlović.

LESKOVAC: Draganinog psa NAMERNO je udario čovek džipom i rekao: Nije mu tu mesto!

Oljin pogled ka Belki, krvavoj, kako leži ispred prodavnice, sledio joj je srce. Poziva prijateljicu koja ceo život brine opsima i razume se „šta i kako“.

udario petface

– Sledi intenzivna potraga za ambulantom koja radi nedeljom popodne, a koja ima rengten aparat i stacionar. Izazov nad izazovima uhvatiti je tako povređenu i preplašenu, jer i kad je bila zdrava – nikada je nijedna ljudska ruka nije dotakla, iako je par nas svakodnevno hrani 4 godine, prepričava nam Olja.

Vučkova sudbina: Udario ga je automobil, pao je u komu, ali zahvaljujući OVIM LJUDIMA on je živ!

Aleksandar, taj divan čovek kako kaže Olja, koji je nehotice udario psa automobilom, po najvećem pljusku, stao je, prevezao u drugi deo grada i insistirao da plati operaciju, previjanja i stacionar za 25 dana,.. Sve ukupno 600 eura!

– Taj čovek zaslužuje javnu pohvalu i orden za ljudskost, naglasila je Olja!

udario petface

Međutim kako kaže, nesreća ne bira! Udarac je prouzokovao trajnu povredu nerva na Belkinoj prednjoj desnoj nozi, onoj koja je bila zdrava.

– Jedino rešenje da ponovo prohoda – operacija! Urađena je 2. avgusta, u desni prednji zglob ugrađena je pločica. Nakon izlaska iz stacionara, Belka je 11. avgusta smeštena u privatni pansion na Miljakovcu. Tu se sprijateljila sa Draganom, voli je i veruje joj. Zadivljujuće se pripitomila i opustila u odnosu na ljude, jede iz ruke, mazi se. Oporavlja se, ima apetit, sve fiziološke potrebe obavlja nesmetano, objansila nam je Olja.

udario petface

Međutim, Belki treba više od toga! Neko kome će poželeti „dobro jutro“ u toplini stalnog doma.

Ukoliko želite da udomite Belku ili da pomognete Olji i njenim prijateljicama da plate njeno lečenje i boravak u pansionu, kontaktirajte ih preko Facebook stranice koja je posvećena Belki.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVLASNIK PSA IZ GROCKE: „Ja sam znao da je pas vezan, ali sam mislio da će kum da ga vidi“!
Sledeći tekstROGZ vam predstavlja 10 najrazigranijih rasa pasa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime