Naslovna VESTI PSI VANJA: „Ovi napušteni psi su mi spasili život, molim vas neka ih...

VANJA: „Ovi napušteni psi su mi spasili život, molim vas neka ih neko udomi“!

6
udomi petface

– Molim vas, treba mi vaša pomoć, neko ko bi da udomi ove pse. Privremeno. Bilo šta. Samo da ih neko skloni kod sebe, ovako je glasila poruka Vanje Vlaisavljević

Priča Vanje iz Surčina, zapravo nas vraća nekoliko meseci unazad. Psi – mirni, divni, omiljeni u naselju. Nikog nisu nikada ni pipnuli. Sve dok komšija nije odlučio da pusti svoje pse na njih.

udomi psa petface

– Istrčala iz kuće sa štapom i pokušala da ih razdvojim. U jednom momentu sam osetila zube na ruci, komšijin pas je krenuo na mene. Velika Crna, kako je zovem, skočila je na njega da bi mene odbranila. Sva sreća, ona je prošla samo sa malom ranicom na uvetu, a ja sam pala i zadobila prelom ruke i kontuzuju glave i vrata, priseća se Vanja!

Protiv komšije je nakon ovog događaja podneta krivična prijava, ali kako Vanja kaže nikada se nije smirio u nameri da ih gađa, tera, juri kolima i slično. Samo nekoliko nedelja nakon prijave, krenuo je na njih metalnom šipkom, Vanja se svojim telom usprotivila, a on se nije libio da digne ruku i na nju. Policija je PONOVO intervenisala. Zbog svega ovog, Vanja hitno apeluje da se skolne i da ih neko ili udomi ili pruži bar privremeni smeštaj.

udomi psa petface

– Kod mene ne mogu, jer u maloj kući čuvam 3 psa koje sam takođe spasila. Zato molim druge ljude dobre volje. Trenutno su smešteni kod jednog čoveka u Dobanovcima, koji živi privatno a sutra mu dolazi gazda koji ne voli pse. Molim sve, rekla je Vanja za kraj našeg razgovora.

Prevoz za pse je obezbeđen, a Vanja će donirati i hranu onome ko ih uzme. Takođe, pomoć će uvek biti dostupna – veterinar, hrana, prevoz, briga o njima. Samo mesto fali.

udomi psa petface

– Život bih dala za njih dvoje, moraju da prežive. Oni su spasili moj život, sada ja moram njihov. Uz vašu pomoć, rekla je Vanja.

Šta da vam kažemo, sem ŠERUJTE NA ŠTO VIŠE MESTA!

6 KOMENTARA

  1. A znaci zato ih ne vidjam na centru vise…. Bas sam se pitala gde su. Mislila sam da su ih odveli sinteri, ali nisam dugo videla njihovo vozilo u Surcinu. Ljudi ko ima mogucnosti neka im pomogne oni su predivni. Velika crna kako je Vanja zove je genijalan pas 🙂 poslednji put kada sam je hranila (kod Amana na centru) ona se tek probudila I ruckala je granulice u lezecem polozaju… smesna je kao bioskop. <3

  2. Velika Crna je dobila ime Nera i kod mene je 🙂 i ako imam vec 3 psa… a mali Crni je i dalje na ulici, na zalost nisam nasla nikog ko bi ga uzeo 🙁

    • @Vanja… nisi trebala da ih razdvajas trebala si da prihvatis I malog crnog dok mu ne nadjes novi dom. Velika koju si usvojila je Mix American Stafford Terrier aka Pit Bull oni su vema dobri sa decom I veliki su zastitnik za svoju familiju. posalji mi email da se dogovorimo za malog crnog mozda mogu nesto da ucinim.

  3. Taj komsija olos primiotivac neka na svoju decu krene kolima i sa sipkom,olos retardirani.Samo batine takvima vrede nesto.Svako ko mrzi zivotinje je debilcina.

  4. @Mila nisam imala drugu mogucnost tada zaista. Malog crnog ne mogu da nadjem mesecima a sada moram da dam i Crnu (sada Neriman/Nera) jer ne mogu da je gledam u kavezu. Ne smem ni u dvoriste da je pustim zbog ovog bolesnika. Divna je i mnogo sam vezana za nju, utovili smo je, naucila je komande i zelim joj slobodu i mir a ne kavez i ako je sa nama. Ako znas nekog ko bi je zeleo javi mi se na wanjche_ajchy@hotmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.