Naslovna VESTI PSI 5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!

0
UDOMITI LJUBIMCA petface

Kada donesemo odluku da naš život obogatimo jednim četvoronožnim prijateljem, većina nas odlazi u odgajivačnice i izdvaja pozamašne svote novca za štence ili mačiće. Nažalost, udomljavanje je kod nas i dalje na niskoj lestvici, zbog predrasuda da su ljubimci u azilima bolesni, neposlušni, prljavi.

Zato vam mi danas donosimo 5 razloga zbog kojih TREBA udomiti a ne kupiti ljubimca!

1. Ako udomite ljubimca, spasićete život!

UDOMITI LJUBIMCA petface

Spasavanje jednog života je jedan od glavnih razloga za usvajanje ljubimca. Mnoga prihvatilišta nemaju dovoljan broj mesta, pa su primorani da nekada eutanaziraju svoje štićenike! Stavite tačku na to, tako što ćete usvojiti jednog ljubimca.
Ne samo da ćete spasiti njegov život, već ćete u svoj, sasvim sigurno, uneti mnogooo radosti!

Pročitajte još:
Šta kada dobijete ili nađete mače?

2. UDOMLJAVANJE ljubimca je jeftinije!

UDOMITI LJUBIMCA petface

Sa sigurnošću tvrdimo da je mnogo jeftinije usvajanje životinje, od kupovine jedne od odgajivača. Kada dođete kući sa svojim novim ljubimcem, dovoljna vam je adekvatna hrana za njegovu veličinu i uzrast, činije za vodu i hranu i mesto na kome će pas spavati.
Životinje koje su spremne za udomljavanje uglavnom su i sterilisane ili kastrirane, tako da nećete imati dodatnih troškova oko toga.

Pročitajte još:
Budite humani – sterilišite macu sa ulice!

3. Pružite im drugu šansu!

Psi i mačke koje žive u prihvatilištima uglavnom su tu, jer su ih prethodni vlasnici izbacili i ostavili na ulici, nisu imali dovoljno vremena da brinu o ljubimcu, morali su da se presele ili jednostavno nisu želeli više da imaju ljubimca. Ove životinje nisu “beskorisne” i one zaslužuju drugu šansu. Osim toga, dobar je osećaj znati da ste nekome pružili šansu za novi život, zar ne?

4. Usvojeni ljubimci su u većini slučajeva zdravi!

UDOMITI LJUBIMCA petface

Jedna od najvećih zabluda je da su životinje u prihvatilištima opasne i bolesne. Sve životinje koje tamo žive prošle su veterinarske preglede, vakcinisane su, očićene, sterilisane,.. Posetite lokalno prihvatilište i iznenadićete se koliko su zdrave i srećne životinje koje ćete tamo zateći.

5. Oni će učiniti vaš život srećnijim!

Ovo je poslednji i najvažniji razlog za usvajanje psa ili mace. Sama činjenica da ćete jednom biću pružiti srećan život i topli dom, vam može probuditi neverovatan osećaj.

Pored toga, uz bezuslovnu ljubav svog ljubimca, nikada se više nećete osećati usamljeno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOslepeo je od udarca automobila, a nakon toga vlasnica ga je napustila. Ubrzo, ovaj pit bul je našao novu porodicu!
Sledeći tekstKako pripremiti psa na dolazak bebe?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime