Naslovna VESTI PSI UDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je...

UDOMLJENA HEROINA – Kako je Medena spasla život čoveku koji joj je pružio dom.

0
Udomljena heroina

Zahvalnost… Da li ste razmišljali o ovoj reči? Da li je zahvalnost rezervisana samo ljude? Da li pokazivanje zahvalnosti podrazumeva visoko osećanje humanosti ili svako živo biće ima i neguje ovu prelepu osobinu? Mnoge priče svedoče da su životinje često mnogo zahvalnije od ljudi. Takva je priča i o ovoj udomljenoj heroini.

Udomljena heroina

Priča o Medenoj je više nego simbolična, a počinje jednog jutra kada je sa svojim vlasnikom Majklom krenula u vožnju automobilom. Zapravo, vožnja nije ni započeta čestito kada se dogodila stravična nesreća. Majkl je neoprezno krenuo i njihov terenac je zadnjim delom skliznuo niz veliku strminu. Posle samo nekoliko metara, došlo je do prevrtanja i tumbanja niz pedesetak metara dugu strminu.

Pročitajte i ovo: POSLUŠAO PORUKU IZ SNA – Kako se život vratio u jedan dom ispunjen tugom.

U jednom trenutku grana drveta na koje su naleteli je probila krov terenca, udarila Majkla u grudi i nogu i zabila se u kontrolnu ploču. To je zaustavilo prevrtanje a Majkl je ostao potpuno zaglavljen u svom sedištu. Pogledom je potražio Medenu i s olakšanjem shvatio da je bila nepovređena. Pokušao je da mobilnim telefonom pozove pomoć ali je s užasom shvatio da u jaruzi u kojoj su završili nema signala.

Udomljena heroina

Majkl je nekoliko meseci ranije imao operaciju na srcu i sada je ponovo počeo da oseća bolove u grudima. Znao je da će pomoć teško stići jer je najbliži komšija điveo nešto više od pola kilemotra od njegove kuće ali da gotovo nikada ne prolazi ovim putem. Odlučio je da pokuša da spase Medenu i prepusti se sudbini. Jedan prozor je bio razbijen i on je oprezno provukao Medenu i spustio je na zemlju. Rekao joj je da ide kuće. Medena je odmah počela da trči uz brdo.

Udomljena heroina

Majkl je čekao. Prisećao se kako je Medena došla u njegov dom. Pošto je otpušten iz bolnice posle intervencije na srcu, njegova supruga i on su se složili da bi pas bio sjajno rešenje za njegov oporavak. Majkl je otišao u lokalni azil i video malenog koker španije koji drhti u boksu. Uplašene oči kao da su molile za pomoć i Majkl nije razmišljao. Odlučio se za Medenu koja je u azil stigla dan ranije. Raniji vlasnici više nisu želeli da brinu o njoj iako je bila stara svega pet meseci. Od tog trenutka Medena je Majkla pratila svuda kao njegova sopstvena senka.

Pročitajte i ovo: NEKO ME JE STALO – Pit Stop za pse!

Počela je da pada noć i da postaje sve hladnije. Majkl je osećao sve jače bolove u grudima, zaglavljena noga je već potpuno utrnula i on je počeo da gubi nadu da će se spasioci ikada pojaviti. Već u magnovenju, začuo je buku i počeo da zove u pomoć. Onda je začuo komšinicu Robin i nedugo potom Majkl je začuo zvuk helikoptera. Spasioci su gotovo sat vremena sekli lim ternca dok nisu uspeli da ga izvuku i prebace u bolnicu.

Udomljena heroina

Sutradan je Robin dovela Medenu u bolnicu. Medena je odmah uskočila u Majklov krevet i naslonila glavu na njegove grudi. Tada je Majkl čuo priču o podvigu koji je izvela Medena. Pošto je uspela da se izvuče iz jaruge, Medena nije otišla svojoj kući već do prve komšijske kuće. Kada je uveče komšinica Robin stigla videla je uznemirenu Medenu. Medena je skakala i vrtela se u krug. Robin je pomislila kako želi da je vrati Majklovoj kući pa je krenula zajedno sa njom. Na mestu gde se dogodila nesreća, Medena se zaustavila i tako skrenula pažnju komšinici koja je tada videla tragove nesreće. Ostalo već znate.

Ali ima još nešto što nikako ne smemo da zanemarimo. Kada se Majkl vratio iz bolnice, jednog dana je pogledao dokumenta o usvajanju Medene. Tu je stajalo da je nekada imala ime Anđeo!

Izvor: guideposts.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEKO ME JE STALO – Pit Stop za pse!
Sledeći tekstMANEKEN ZA BIBLIOTEKU – Ovaj mačak privlači čitaoce i reklamira knjige!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime