Naslovna VESTI PSI Udomljeni pas postao dadilja mačićima siročićima!

Udomljeni pas postao dadilja mačićima siročićima!

0

Zagrebačka porodica koja je dugo želela da udomi psa, na donošenje velike odluke odlučila se tek tokom karantina uvedenog zbog pandemije novog koronavirusa. Trogeneracijska porodica konačno je bila na okupu. Svi, od bake i deke do unuka, bili su jednoglasni. Dogovorili su se da odu u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i da udome psa.

Kako su kročili u Sklonište, mnogo pasa je želelo njihovu pažnju alii ih je odmah osvojio labrador Koks star deset meseci. Osetili su sa njim neku posebnu pobezanost, bez obzira na to što je Koks bio crne boje. Naime, crni psi se, iz iskustva volontera, teže udomljuju jer se mnogi ljudi ni ne zagledavaju u njih. Boja je kumovala i Koksovu novom imenu. Postao je Bleki.

Bleki je procvetao na novoj adresi. Uživa u dvorištu i veseli se igrama s najmlađim ukućanima – dečacima starosti 9,5 i 2,5 godine. Svima se uvukao pod kožu svojom nežnošću i umiljatošću, jer, Bleki je, zamislite, uvek spreman za maženje.

Ugledao je psa u UŽARENOM AUTOMOBILU i učinio sve da ga spasi!

S njim je živela i jedna mačka. Bila je skotna, pa su se što zbog njenog temperamenta, a i zbog stanja, držali na distanci. Poštovanje i fizička udaljenost bili su okosnica njihovog zajedničkog života. Kad je maca dobila mlade – dva mačića, Bleki ih nije uznemiravao. Pustio je da priroda teče svojim tokom.

Dve nedelje kasnije, usledio je šok! Maca je izgubila život pod točkovima automobila. Njeno beživotno telo ukućani su pronašli na ulici.

NAJZAD NAŠAO DOM – Mačka sa očima različitih boja dobio vlasnika koji ga obožava

“Sve nas je pogodio taj gubitak. Bili smo tužni, ali i odlučni da pomognemo mačićima. Hranili smo ih na bočicu, a sada ih polako nagovaramo na probanje čvrste hrane. Bleki im se na početku tog razdoblja nežno približavao jer je osetio da su željni brige i ljubavi. Uživao je u činjenici da im može prići. Počeo je da ih čuva, mazi, pazi… Postao je divna dadilja, a mi uživamo u pogledu na njihovu neverovatnu bliskost – rekla je Blekijeva udomiteljka, gospođa Jelena, mlada baka koja je osećala potrebu da ovekoveči  neverovatne scene svojih ljubimaca.

Nakon takvog razvoja događaja ukućani su uvereni – Bleki je s posebnim razlogom i misijom stigao u njihov dom.

Izvor: Index.hr Foto: Index.hr

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA HRABROST: MIŠ se suprotstavio mački u stilu „Stjuart Litl“ (Video)
Sledeći tekstŽITELJKA BARA TVRDI: Mnogo je nelogičnosti u podeli novca zaštitarima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime