Naslovna VESTI PSI UHVAĆENI ŠVERCERI PASA

UHVAĆENI ŠVERCERI PASA

0

Tokom pandemije koronavirusom u celom svetu je zabeležen porast krijumčarenja pasa. Očigledno, broj onih koji tokom pandemije traže društvo kućnih ljubimaca je toliki da su razni šverceri i divlji uzgajivači videli dobru priliku za veliku zaradu. U švedskoj su nedavno otkriveni i uhvaćeni šverceri pasa.

Tokom prolaska carinske kontrole u švedskoj luci Trelborg, carinski i policijski službenici su otkrili dvojicu muškaraca koji su u svom prtljagu imali 6 štenaca. Utvrđeno je da su pokušali da ih prokrijumčare i zbog toga su uhapšeni pod optužbom za delo teškog krijumčarenja.

Matijas Ragert, iz PR službe švedske carine je izjavio: „Tokom trajanja pandemije utvrdili smo da se sve više švercuju psi.“ Pripadnici carinske službe ne sprovode organizovane akcije otkrivanja ovakvog, sve unosnijeg šverca. Uglavnom se radi o pojedinačnim i nasumičnim pregledima prtljaga. U svakom od slučajeva otkrivanja šverca, pokazalo se da krijumčari pokušavaju da prenesu sve veći broj štenaca. Od marta do septembra prošle godine, otkriveno je ukupno 71 krijumčaren pas. Tokom istog perioda ove godine – za vreme trajanja pandemije otkriveno je 139 pasa u pokušaju šverca!

15 tajni koje vaši ljubimci kriju od vas! (FOTO)

Nažalost, sudbina krijumčarenih pasa nije uvek srećna. Za njihovu sudbinu su nadležni veterinari švedskog odbora za poljoprivredu. Nije retkost da zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja mnogi od ovih pasa moraju biti eutanazirani.

KOMUNALNA POLICIJA NAREDILA: “Edi mora da ode! Višak je!”

Dvojica muškaraca iz Stokholma koji su uhvaćeni u poslednjoj raciji su pušteni da se brane sa slobode. Ukoliko budu osuđeni preti im zatvorska kazna u trajanju od 6 meseci do 2 godine.

Izvor: expressen.se

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst15 tajni koje vaši ljubimci kriju od vas! (FOTO)
Sledeći tekstDA LI PSI IMAJU SMISAO ZA HUMOR?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime