Naslovna VESTI MAČKE OVDE se pre kupovine psa IDE U ŠKOLU, a ukoliko mačka PADNE...

OVDE se pre kupovine psa IDE U ŠKOLU, a ukoliko mačka PADNE sa prozora kazna je 7.500 EVRA!

0
leciti infekcije ociju petface

Bečlije, čini se,  više vole mačke nego pse. Statistika pokazuje da u glavnom gradu Austrije živi skoro 60.000 pasa i više od 250.000 mačaka!

Da bi se u Beču u stan uneo kućni ljubimac, vlasnik mora da dobije saglasnost svih komšija, jer je držanje životinja strogo regulisano zakonom. I to nije sve – ko želi da nabavi psa mora da prođe stručni kurs dresure. Papir da je završio kurs vaspitanje psa mora da priloži prilikom kupovine ljubimca.

ZAVEZANA I NA KRATKOM LANCU: Surovi vlasnik je ostavio i otišao u drugi grad!

Nije neophodna škola za mačke, ali da bi krznena ljubimica mogla slobodno da napusti kuću ona mora da bude – kastrirana.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

UBIJENA NAJPOZNATIJA GORILA U UGANDI: Ubicama preti DOŽIVOTNI zatvor!

Sve mačke moraju da budu čipovane, a poseban čip dobijaju mace koje su rasplodne. Da bi se maca držala u stanu postoji strog pravilnik koji podrazumeva obezbeđenje prozora i balkona da četvronožna životinjica slučajno ne padne.

Mace često padaju sa visokih spratova, jer su radoznale i izaziva ih let ptica. Prema podacima od veterinara mačke najčešće povrede zglob ili polome grudni koš ili vilicu. Prelomi mačaka se leče na slični način kao i kod ljudi. Prvo idu na rendgen, a zatim se imobilišu. Kod mlađih maca ovi prelomi brže zarastaju.

Nažalost, u Srbiji ne postoji podatak koliko mačaka strada zbog pada sa visine, dok u Beču statistika kaže da ih padne 15 dnevno. Za razliku od Bečlija koje kažnjavaju sa 7,500 evra, Beograđani ne plaćaju kaznu zato što nisu brinuli za svoje “mace soliterke”, kako ih nazivaju veterinari.

Izvor: Magazin Novosti

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAPUŠTENA POSLE 20 GODINA! Nakon svega – MORA U AZIL!
Sledeći tekstULEPŠAVAJU ŽIVOT I ČINE NAS ZDRAVIJIMA: Pet razloga koji će vas navesti da ODMAH usvojite PSA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime