Naslovna VESTI PSI KRALJEVO: „Divu su ukrali iz azila i sada nam traže 800 eura...

KRALJEVO: „Divu su ukrali iz azila i sada nam traže 800 eura za nju“!

8
ukrali iz azila petface

– Molimo vas, vaša pomoć nam je neophodna. Divu su ukrali iz azila, sada vas molimo da podelite priču i sliku, možda je neko prepozna, ovako glasi poruka koja je stigla u redakciju Petface.

Naime, kako nam je objasnila Danijela Jović, sve se odigralo pre nekoliko noći.

– To je ženka mešanka, pit bula. Rezervisali su je iz Slovenije, porodica koja ju je želela za kućnog ljubimca. Bila je u azilu, i ukrali su je, prepričava nam Danijela.

ukrali iz azila petface

Naime, Diva je pas koji je bio u kraljevačkom azilu. Preko Udruženja „Ustavimo pasje borbe“ iz Slovenije, Diva je trebalo da otputuje u jednu slovenačku porodicu. Danijela je sa nadležnima već pripremala papire koje je trebalo obezbediti, po čijem završetku su volonteri trebalo da dođu po psa.

– Ova organizacija je saznala, preko svojih veza, da je pas u romskom naselju i da im traže 800 eura za nju. Nisu želeli da mi kažu ko je u pitanju, koje romsko naselje, koji Romi,.. ali ono što smo saznali od njih je da imaju prkeo 20 pasa i da se bave borbama, objašnjava nam Danijela.

Svi se udružili u pronalaženju ovog psa, jer kako kažu možda je deljenjem slike neko prepozna.

Ono što nas je mnogo više zabrinulo je izjava Danijele da ovo nije prvi put da psi iz kraljevačkog azila „nestanu“.

ukrali iz azila petface

– Već su nekoliko puta psi – tako da kažem – nestajali iz azila. Uglavnom pitbulovi i stafordi. Tako da postoji sumnja da je stvarno kod Roma koji će je koristiti za borbe. Van sebe smo već dva dana, jer zajedničkim snagama mi, iz Kraljeva, i oni iz Slovenije, pokušavamo da pronađemo Divu. Sve je ukazivalo da će otići u pravi dom pun ljubavi, a sada je ko zna gde i u kakvom stanju, rekla nam je Danijela!

Očajnički mole sve ljude da podele priču i sliku, jer će je možda neko prepoznati. Kako smo saznali sa stranice ovog slovenačkog Udruženja, spremni su i na novčanu naknadu za onog ko ih dovede do lokacije gde se Diva nalazi.

Pomozimo im – i njima i Divi koja negde čeka možda baš nas, da je spasimo…

Za sve informacije u vezi sa Divom, pišite Udruženju „Ustavimo pasje borbe“ iz Slovenije ili Danijeli Jović na Facebook profil!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Humani taksista podelio flašicu vode sa ptičicom
Sledeći tekstSJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

8 KOMENTARA

 1. Poruka za Udruzenje iz Kraljeva
  Gospodo,verovatno znate da postoji Nadlezni organ kome se krada prijavljuje!Trazenje “tricavih” 800 eura za psa koji je ukraden je ucenjivanje,pa i to treba prijaviti.Prosto ne mogu da verujem da ove price za malu decu moze da plasira bilo ko ozbiljan.
  Ako je pas cipovan na prihvatiliste ili azil ,i evidentiran u papirima istog onda je stvar potpuno jasna,prijaviti kradu nadleznima.
  Vi se ovde bavite davanjem izjava,a pas je mozda vec ko zna gde i ko zna u kakvom stanju…takodje,sa saznanjima da nn lica poseduju jos veliki broj pasa koje koriste u zakonom zabranjenim aktivnostima vi obavestavate facebook publiku…da li ste i to prijavili kada ste dosli u posed istih,a verujem da to znate od ranije kao i podatak koji ste izneli o nestajanju pasa rasa koje se uglavnom koriste za borbe iz gradskog azila.
  Posto ovakve price imaju uvek i po pravilu pozadinu,bilo bi dobro obavestiti javnost za pozadinu ove,jedne od mnogih koja se od ozbiljnog zakonskog prekrsaja potezima zastitara pretvara u cistu zajebanciju za sav razuman svet!!!

 2. Poštovana,naravno da su obavesteni svi organi.i to po ko zna koji put..Znate li da svaki put kada je ovakva kradja psa u pitanju,a ovo je ko zna koji put sve se zavrsi na tome da se samo danima ispituje sef azila i onaj ko je jos prijavio i NIKO VIŠE..I na tome se sve završi..Ja ne znam da li vi živite u zemlji Srbiji,jer ako živite trebali biste znati kako kod nas sve to funkcioniše kada je u pitanju zlostavljanje,kradja,trovanje životinja..Sve se završava na kraju u fioci nečijoj..do sada niko nije kažnjen niti priveden..imamo bezbroj prijava i bezbroj dokaza i nikom nista..takodje i kada su borbe u pitanju…a posebno sto su Romi zaštićeni ko beli medvedi

 3. Znam da je tesko, ali.. ne mora biti ovako. Trazite smenu direktora JKP, trazite javnu izjavu predsednika Opstine, jer znaju se oni dobro. Trazite stalnu kontrolu bande koja omogucava sve ovo. Riba smrdi od glave.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime