Naslovna VESTI PSI Umetnici i sportisti protiv eutanazije nevlasničkih pasa!

Umetnici i sportisti protiv eutanazije nevlasničkih pasa!

1
glumci protiv ubijana zivotinja

Istaknuti rumunski građani, umetnici i sportski radnici potpisali su peticiju i uputili apel predsedniku Trajanu Baseskuu protiv usvajanja Zakona o uspavljivanju pasa lutalica. U peticiji protiv eutanazije, koju je Društvo za zaštitu životinja uputilo predsedniku, a na kojoj stoji oko 130 potpisa uglednih Rumuna, između ostalog piše: “Molimo da uvažite našu molbu da se ne usvoji Zakon koji omogućava ubijanje pasa koji nisu imali šansu da osete milovanje gazde. Niko od nas ne misli da je njihovo prisustvo na ulicama normalno, međutim smatramo da postoje druga civilizovana i humana rešenja”.
Naime, prošle nedelje je u rumunskoj Skupštini izglasan ovaj Zakon, koji dopušta nadležnima da napuštene pse uhvate na ulici, zadrže ih u skloništima 30 dana, a zatim ih ubiju. Rumunska prestonica se godinama bori sa problemom nevlasničkih pasa, iako je u njoj u proteklih nekoliko godina udomljeno oko pedeset hiljada pasa.
Apel su potpisali brojni glumci, kompozitori, operski pevači, modni kreatori, advokati, novinari, lekari i druge eminentne ličnosti, među kojima i režiser svetskog renomea, dobitnik Zlatne palme u Kanu 2007. godine Kristijan Mungiju.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO DANA: Kada se morski lav se udvara ženi ♥
Sledeći tekstDA LI STE ZNALI: Na milione kućnih ljubimaca ubijeno u prvoj nedelji Drugog svetskog rata!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime