Naslovna VESTI UPOZORENJE: Kako zaštititi ljubimca tokom teških vremenskih nepogoda!

UPOZORENJE: Kako zaštititi ljubimca tokom teških vremenskih nepogoda!

0
upozorenje petface

Uragan Majkl velikom brzinom se približava Panhandleu i ljudi se užurbano pripremaju za potencijalni udar velikog nevremena.

Ali šta možemo učiniti za naše kućne ljubimce kako bismo ih zaštitili usled velikog uragana?

Ljubimci ne mogu sami da se odbrane od teškog nevremena i svakako računaju na našu pomoć kako bismo ih zaštitili i pružili im sigurnost.

Pomagala je životinjama ugroženim uraganom Florens, a onda je UHAPŠENA! (VIDEO)

Lisa Glunt iz organizacije Leone Counti Humane Societi ima nekoliko saveta za zaštitu kućnih ljubimaca tokom uragana i velikog nevremena. Ona kaže da je prva linija odbrane proaktivna.

Treba da imate transporter za vašeg psa ili mačku, ili bilo koju drugu životinju koju treba prevezete na sigurno, pre nego što oluja udari. Životinje se plaše oluje i treba da im obezbedite transporter kako ne bi pobegle u tim slučajevima.

Ne zaboravite da napravite plan evakuacije vas i vaših ljubimaca.

-Pre nego što počnete da planirate evakuaciju informište se preko interneta gde postoje hoteli ili skloništa za kućne ljubimce. Takođe, saznajte koliki je njihov kapacitet da se ne bi dogodilo da dođete tamo, a da nema mesta, rekla je Gulnt.

Kupio je školski autobus kako bi izbavio ŽIVOTINJE PRE URAGANOM!

Ona kaže da je identifikacija ljubimca ključna.

Uverite se da vaša životinja ima ogrlicu i identifikacioni čip sa njegovim identifikacionim brojem. Ako ima mikročip, proverite da li su informacije na čipu proverljive, da li čip radi. Ako pas nije čipovan ili je možda čip neispravan, čipujte ga kako bi se mogao raspoznati u skloništu kada se oluja završi.

pred uraganom petface

Neki stanovnici ugroženih oblasti ne žele da napuštaju svoje domove, pa se u tom slučaju savetuje da se te osobe dobro uvere da li su oni i njihovi ljubimci bezbedni, kako ne bi došli u situaciju da im životi budu ugroženi.

Budite uz svog ljubimca i ako ih ostavite u skloništu nakon oluje. Moraćete i vi da se snađete za to gde ćete provesti vreme prirodne nepogode, ali u svoj to nevolji nemojte zaboraviti na svog ljubimca, obilazite ga.

Čuvajte svoje ljubimce prilikom ovako velikih vremenskih nepogoda, brinite za njihovu sigurnost kao što brinete za svoju.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠta raditi ukoliko automobil UDARI PSA?
Sledeći tekstLJUBAV, LJUBAV, LJUBAV: Dva zaljubljena psa ne žele da se razdvajaju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime