Naslovna VESTI USPEŠNA AKCIJA SPASAVANJA: Medved izvučen iz ZAMKE LOVOKRADICA! (VIDEO)

USPEŠNA AKCIJA SPASAVANJA: Medved izvučen iz ZAMKE LOVOKRADICA! (VIDEO)

0
uspesna akcija spasavanja petface

Ovo je jedna divna vest koja nam dolazi iz Republike Srpske – USPEŠNO JE SPAŠEN MEDVED koji je upao u zamku krivolovaca.

-Lepa vest iz Republike Srpske! Uspešno spašavanje medvedice iz sajli krivolovaca u opštini Kneževo. Jedinku smo najprije uspavali, oslobdili sajle, a potom je pregledano njeno zdravstveno stanje. Nakon što su izvršeni morfometrijski premeri i uzeti uzorci za dalje analize, jedinka je mikročipovana. Zbog proceduralnih poteškoća nismo bili u mogućnosti staviti GPS ogrlicu, što bi bio pun pogodak. Ipak, na kraju smo svi sretni sa konačnim ishodom, navodi se u postu na Fejsbuk stranici Unija za formiranje policije za životinje u Srbiji.   

PROČITAJTE I:

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Pas BRANI STOMAK svoje trudne vlasnice! (VIDEO)

DOK ČEKA EUTANAZIJU: Slika tužnog psa koji čeka uspavljivanje, OBIŠLA SVET! (VIDEO)

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto! (VIDEO)

S obzirom da je ovo prva akcija Interventnog tima RS za velike, divlje životinje, posao je odlično urađen.

-Neke zakonske procedure očigledno treba promeniti i doraditi, ali to je normalan i sastavni dio edukacije. Zbog svega učinjenog treba zahvaliti Ministrastvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Interventnom timu Republike Srpske za velike zveri, Lovačkom savezu Republike Srpske, Prirodno matematičkom fakultetu iz Banja Luke, Veterinarskom fakultetu iz Zagreba, Policijskoj stanici Kneževo i ponajviše korisniku lovišta Šumsko gazdinstvo Čemernica. Hvala, navodi se u spomenutom postu. 

Konačno jedan lepa vest, a ne da govorimo o masakru i zlostavljanju životinja, konačno jedna životinja da je spasena. Konačno da su je dobri ljudi uspeli na vreme izvući.

Bravo za ovu akciju! 

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.