Naslovna VESTI UŽAS: Nadležni dopuštaju lov na životinje lukom i strelom?!

UŽAS: Nadležni dopuštaju lov na životinje lukom i strelom?!

0
lov lukom i strelom petface

„Vraćate nas u kameno doba“, reči su hrvatskog Udruženja „Prijatelji životinja“, koji su žestoko reagovali na Nacrt predloga Zakona o lovu, kojim se u Hrvatskoj želi dopustiti lov na životinje lukom i strelom. Oni su nacveli da se ovakvim zakonskim promenama, „uvodi novi način iživljavanja nad životinjama zbog zabave i a Hrvatska se vraća u kameno doba“.
Mogućnost lova lukom i strelom dosad nije postojala u Hrvatskoj, niti su se uvažavali zahtevi pojedinih lovaca da se uvede taj način ubijanja životinja. Međutim, sada je stvar malo drugačija pa su nadležni ovo obrazložili da „lov lukom i strelom ne bi uzrokovao divljači nepotrebnu bol i patnju i da uvođenjem te kategorije lova Hrvatska obogaćuje turističku ponudu“.
– Po toj apsurdnoj logici, možemo uskoro očekivati i prijedloge da se, u svrhu razvoja turizma, uvede i lov kopljem i sjekirom – naglašavaju „Prijatelji životinja“.
Uz brigu o životinjama, Udruženje naglašava i opasnost za ljude. Naime, dopuštanjem lova lukom i strelom u Hrvatsku bi se uvelo „novo, opasno oružje za sigurnost ljudi, zbog svoje nečujnosti“.
-Takvo tiho oružje velika je opasnost i za lovce, koji ionako često stradavaju od svojih kolega, kao i za građane kojima, dok se šeću prirodom, u glavu može doletjeti strijela – ističu u Udurženju.
Šta vi kažete na ovo?

Izvor, Foto: Jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO: Za samo mesec dana VI ste donirali preko 150 kg hrane za napuštene pse i mace!
Sledeći tekstBRAVO: On je dobitnik zlatne medalje na Olimpijadi, ali i čovek koji je na leđima nosio povređenu bolesnu životinju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime