Naslovna VESTI PRVA GRUPA ŽIVOTINJA VAKCINISANA PROTIV COVID INFEKCIJE!

PRVA GRUPA ŽIVOTINJA VAKCINISANA PROTIV COVID INFEKCIJE!

0
vakcina covid 19

Četiri orangutana i pet bonoba (vrsta šimpanza) dobili su po dve doze eksperimentalne vakcine  protiv COVID-19. Ove vakcine su napravljene upravo za životinje.

vakcina covid 19

Pošto se grupa od 8 gorila u januaru zarazila koronavirusom u zoološkom vrtu u San Dijegu, ovaj zoo vrt je dobio eksperimentalne vakcine koje je proizvela kompanija Zoetis. Ova vakcina je u početku bila namenjena psima i mačkama. Naravno, ova vakcina nije namenjena ljudima.

JEZIVO – Stotine kuna ŽIVE SPALJENE posle odluke da se unište zbog Covid – 19

Odluka da se vakcina koristi na ovim velikim majmunima je doneta kda je došlo do zarađavanje velike grupe gorila. Dve gorile su se potpuno oporavile i plan je da kasnije tokom proleća i oni prime vakcinu.

vakcina covid 19

Izveštaji navode da se orangutani i bonoboe koji su primili vakcinu sasvim dobro osećaju. Uskoro će se testirati kako bi se utvrdilo da li su razvili antitela. Preostale tri doze će se takođe dati dvema bonoboama i jednoj gorili koja nije bila pozitivna na COVID-19.

vakcina covid 19

OTKRIVEN PRVI PAS ZARAŽEN KORONA VIRUSOM U AMERICI

Psi i mačke koji su učestvovali u kliničkim ispitivanjima ove vakcine su pokazali značajan imunološki odgovor na vakcinu ali su ispitivanja i dalje u toku. Iz Zoetisa navode da je još nekoliko zooloških vrtova iskazalo interesovanje da svoje velike majmune takođe vakciniše. Sam zoo vrt u San Dijegu namerava da ovom vakcinom zaštiti svoje velike mačke kao što su tigrovi, lavovi i leopardi.

Izvor:  dailypaws.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.