Naslovna VESTI PSI 20 GODINA BEZUSLOVNE LJUBAVI: Priča o čoveku i psu iz Kraljeva koja...

20 GODINA BEZUSLOVNE LJUBAVI: Priča o čoveku i psu iz Kraljeva koja će vam ZAGREJATI SRCE!

0
Vanja petface

Pas Vanja će uskoro napuniti 20 godina, a za sve to vreme nije se razdvajao od svog vlasnika i prijatelja Sokola Andrejevića iz Kraljeva.

– Ljudi ne veruju da je toliko star, a Vanja ima srca i želje da se i dalje igra i juri sa nama, ali starost ga je usporila. Mnogo ga volim i on je moj najbolji prijatelj, kaže Sokol za „Blic“.

Vanja petface

Sokol i Vanja su se upoznali pre dve decenije u parku kod nekadašnjeg Doma društvenih organizacija u Kraljevu, kada ga je kao štene od 4-5 meseci ugledao kako luta parkom. Sokol se sažalio nad gladnim psićem i nahranio ga kako bi mogao da opstane na ulici. Međutim, pas je krenuo za njim do njegovog ulaza u zgradu, gde ga narednih dana stalno dočekivao.

KRALJEVO: Komšije prijavile Aleksandrinog psa DA LAJE, a on nije u stanu POLA GODINE!

– Nije hteo da ode od ulaza dok ja ne siđem. Malo po malo, i počeo je sve više da me osvaja. Posle ulaza ispred zgrade preselio se ispred ulaznih vrata stana, gde je spavao na otiraču. Kad je napunio godinu dana, moja tadašnja porodica, jer su mi roditelji još bili živi, sestra i ja smo odlučili da Vanja počne da živi sa nama, ispričao je Sokol Andrejević za “Blic”.

Vanja petface

Ime Vanja je dobio sasvim slučajno, jer je Sokolova drugarica kada ga je ugledala, prvo izgovorila da ima oči kao njen prijatelj Vanja. I tako je pas dobio ime. Veza između Vanje i porodice Andrejević postaja je neraskidiva nakon jedne noći kada je alarmirao celu porodicu na požar koji joj se spremao u stanu.

– Vanja nije imao običaj nikada da laje noću. Jedne noći tako je glasno počeo da laje i da trči iz sobe u sobu, kako bi probudio ukućane. Kada je video da smo počeli da ustajemo, stao je ispred vrata kupatila. Kako smo prilazili vratima, počeo je da se oseća miris kablova koji gore. U pitanju su bile žice u bojleru, i mi smo ga odmah isključili. Sutradan nam je majstor rekao da je bojler mogao da eksplodira. Tako nas je Vanja spasio, i od tada je postao ravnopravan član porodice, priča Sokol.

I KRALJEVO SE PRIKLJUČUJE: Pustili pse sa ulice da se zagreju u kafiću!

Vanja je sve sam naučio, a mnogo toga je znao. Nikada se nije uneredio u stanu, a dok je Sokol radio kao prodavac, pas bi sedeo ispod tezge.

Vanja petface

– Znao je da mi da šapu i da me poljubi. Čim bi video otvorena vrata našeg auta, odmah je ulazio. Neverovatno jaka veza se stvorila između nas. Toliko jaka, da mislim da neće biti raskinuta ni kada jednog do nas dvojice ne bude bilo više. On je najbolji prijatelj kojeg imam, rekao je na kraju Sokol Andrejević iz Kraljeva.

Inače Vanjine godine spadaju u „fenomene“, jer je prosečan životni vek pasa između 10 i 13 godina. Kako je Sokol objasnio, svi se čude kada čuju koliko je star. Vanja je zdrav pas, koji zbog godina jedino slabije čuje i sporije hoda.

IDVNO, DIVNO!

Izvor: Blic
Foto: Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.