Naslovna VESTI NOVI REZULTATI: Vaš kućni ljubimac otrkiva i vaš karatker!

NOVI REZULTATI: Vaš kućni ljubimac otrkiva i vaš karatker!

0
Vaš kućni ljubimac petface

Možda niste znali da Vaš kućni ljubimac može da otkrije i vaš karakter, ali najnovija istraživanja koja nam stižu iz Engleske.

Šta to znači? Konkretno, da su vlasnici pasa energičniji i društveniji, ali i skloniji sleđenju društvenih normi. Sa druge pak, strane vlasnici mačaka su „neurotičniji“, ali i u odnosu na vlasnike pasa otvoreniji prema novim stvarima.

Ovde se lista ne zaustavlja! 🙂

Vaš kućni ljubimac petface

Naučinici su istražujući kako Vaš kućni ljubimac utiče na vaš karatker uzeli u obzir i ostale životinjske vrste. Pa tako, tvrde oni, vlasnici akvarijskih ribica su srećniji od vlasnika pasa koji se pak (u odnosu na ostale kategorije ljubimaca) najčešće zabavljaju. Emocionalno najosjetljiviji, ali i najpouzdaniji su vlasnici mačaka, dok su vlasnici glodara najnezavisniji.

Pročitajte još:
KLADIMO SE DA NE ZNATE SVE: 10 najneobičnih činjenica o mačkama i njihovim vlasnicima!

Kako kaže psiholog Richard Wiseman, ako želite da saznate nešto više o karakteru osobe, zamolite ga da opiše svog ljubimca. Iz svog iskstva, navodi on, najveći broj ljudi svoje ljubimce smatra “vlastitim odrazom”.

Vaš kućni ljubimac petface

Takođe, istraživanja o moralnoj psihologiji dokazuju i da se po odabiru rase određene vrste životinje može otkriti ko je više ili manje liberalan. Liberali će tako izabrati nežnije rase, dok konzervativci traže pse koji zahtevaju autoritativne vlasnike.

Pročitajte još:
DOKAZANO: Psi i vlasnici zaista liče!

Pit bullove najčešće biraju mlađe osobe, koje društvo iz nekog razloga ne prihvata, pokazala je studija provedena na Univerzitetu u Leicesteru. Međutim, isto istraživanje je pokazalo da su vlasnici pit bullova odgovorni i pouzdani od drugih.

Još jedno zanimljivo istraživanje je sprovedeno, a rezultati su krajnje smešni J Došlo se do zaključka da ženske osobe, osobe sa većim primanjima i vlasnici koji pse šetaju na uzici, najčešće čiste za svojim ljubimcem. Sa druge strane, „nevaljali“ vlasnici su kategorija: muškarci, koji svoje pse ne drže na povocu prilikom šetnje!

Da li ste se u nečemu pronašli? 😉 Kakav je Vaš kućni ljubimac, a kavi ste Vi? 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKLADIMO SE DA NE ZNATE SVE: 10 najneobičnih činjenica o mačkama i njihovim vlasnicima!
Sledeći tekstOglas za posao koji će vas nasmejati: „Ja sam Žorž i radio bih za stan i hranu“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime