Naslovna VESTI MAČKE Niste sigurni da li vas vaša mačka voli? Ovi znaci će vam...

Niste sigurni da li vas vaša mačka voli? Ovi znaci će vam to otkriti!

0
mačka voli petface

Ok, svi znamo da su mačke malo suptilnije kada je reč o pokazivanju ljubavi prema vlasniku. Iako neki tvrde da su škrte u pokazivanju naklonosti, stvar je u tome da mačke samo imaju neke svoje načine kojima dokazuju privrženost.

Pokušali smo da dešifrujemo neke od njihovih postupaka, i došli smo do nekoliko znakova koji će vam ukazati na to vas mačka voli.

mačka voli petface

Predenje

Najčešće navođeni primer pokazivanja mačije ljubavi. Pored toga brojni su pokazatelji da je predenje mačke lekovito za ljude, a šta ono zapravo znači pročitajte u tekstu:

Šta je zapravo predenje mačaka?

Uspostavlja kontakt očima

Neki stručnjaci kažu da je zadržavanje pogleda na vlasniku uz nežni i suptilni treptaj jedan od pokazatelja da maca ima poverenja u njega.

„Mesi” šapama

Kada starija maca „mesi”, smatra se da je spokojna. Ukoliko je pritom i mazite, a ona počne i da prede, imajte u vidu da je sigurno zadovoljna što je u vašoj blizini. Govor njenog tela znači – ljubav!

mačka voli petface

Dremka u krilu

Ako vas juri da legne pored vas čim se spustite na krevet, budite sigurni da vas vaša mačka voli. U vašem naručju joj je lepo, i ona iznova i iznova želi da se u njemu sklupča. Još ako ste joj nabavili udoban i mekan krevet za mačke, a ona i dalje insistira da drema u vašem krilu, nema sumnje – ona vas obožava!

Pročitajte još:
ISTRAŽIVANJA: Ko više voli vlasnike – psi ili mačke?

Prislanja svoju glavu o vašu

Ona vas na ovaj način zadirkuje i tera da je mazite. Neki naučnici kažu da je baš ovakvo ponašanje ekvivalent ljudskom zagrljaju.

mačka voli petface

Donošenje poklona

Mačke koje žive u dvorištu umeju da iznenade svoje vlasike po kojim mišićem ili možda muvom koju su ulovile. Iako se većina vlasnika u tom trenutku zgražava, trebalo bi da znate da je upravo pokazivanje plena jedan od znakova ljubavi i poštovanja.

Dragi vlasnici, znamo da ste bili sigurni da vas vaša mačka voli, ali sada znate i da prepoznate njihove male, slatke gestove ljubavi!

Izvor: dnevno.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI HEROJ I PRIJATELJ: Policajac spasio psa iz septičke jame, pa ga UDOMIO!
Sledeći tekstSlepi pas je udomljen zajedno sa svojom najboljom prijateljicom koja je brinula o njemu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime