Naslovna VESTI PSI VELIKA LEKCIJA o LJUBAVI PREMA BLIŽNJEM!

VELIKA LEKCIJA o LJUBAVI PREMA BLIŽNJEM!

0
Lekcija iz ljubavi

Sora je pas koji je na najjednostavniji način naučila svog vlasnika kako se treba ponašati prema ljudima koji nemaju sreće. Ova priča je velika lekcija o ljubavi prema bližnjima koja se odnosi na sve nas.

Lekcija iz ljubavi

Vlasnik Sore priča da je njegova ljubimica veoma društven pas. Voli ljude i sve u svojoj okolini ali nije mogao ni da zamisli koliko ljubavi i empatije zaista poseduje do jednog sudbonosnog susreta.

Pročitajte i ovo: PRODALA VENČANICU kako bi spasla ZLOSTAVLJANOG PSA!

Tokom jedne uobičajene šetnje ulicama svog grada, naišli su na jednog beskućnika koji je na trotoaru sedeo ispred malo šatora. Sora je odmah pokazala interesovanje za čoveka a vlasnik je pokušao da je povuče u stranu i nastavi šetnju zaobilazeći beskućnika. Ali Sora je bila uporna. Stala je i gledala u mladog čoveka bez doma.

Lekcija iz ljubavi

I dalje ispunjen brojnim predrasudama Sorin vlasnik je nezainteresovano pogledao beskućnika želeći da što pre nastavi put. Sora je povukla povodac i prišla čoveku na ulici koji ju je prijateljski zagrlio. Ona je nastavila da se mazi i u jednom trenutku je pogledala svog vlasnika koji je u tom trenutku doživeo neverovatno iskustvo.

Lekcija iz ljubavi

Sorin pogled je pokazivao svu toplinu, brigu i ljubav prema čoveku koga je prvi put videla i za koga je bila uverene da treba pomoć. Rodilo se veliko prijateljstvo. „U tom trenutku sam shvatio dve stvari: da moj pas i stranac imaju sve da me nauče ljubavi prema bližnjem i da ću učiniti sve što je potrebno da se zahvalim ovom strancu koji me je naučio ovoj vrednoj lekciji“, priča vlasnik po imenu Kazuti.

Pročitajte i ovo: STRAVIČNA TRAUMA – Kujica se 12 dana krije u kupatilu!

Od tog dana, Kazuti je svakodnevno dovodio Soru da se pozdravi sa Brunom. Donosio mu je hranu, odeću i sve što je moglo da pomogne beskućniku Brunu da lakše podnosi život na ulici. Kazuti je odlučio da pomogne još više i posle nekoliko nedelja Bruno je ponovo stao na svoje noge. Dobio je posao, našao stan i danas više nije na ulici. Svakih nekoliko dana, Bruno, Sora i Kazute se nalaze u nekom od parkova kako bi se družili.

Lekcija iz ljubavi

Kazuti veruje da je Sora svojom ljubavlju pomogla Brunu da prevaziđe sve poteškoće koje su ga zadesile kao što je i njega samog naučila pravoj ljubavi prema bližnjima.

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRODALA VENČANICU kako bi spasla ZLOSTAVLJANOG PSA!
Sledeći tekstTRAŽIO JE LJUDE ZA SEBE, NAJZAD IH JE PRONAŠAO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime