Naslovna VESTI PSI VERNOST I POŠTOVANJE: Psi lutalice na sahrani žene koja ih je godinama...

VERNOST I POŠTOVANJE: Psi lutalice na sahrani žene koja ih je godinama hranila!

1
psi na sahrani petface

Margarita Suarez je Meksikanka koja je pokrenula sopstveno sklonište za pse sa ulice. Nije bila bogata, a sve što bi zaradila Margarita je ostavljala za životinje u nevolji. Hranila je preko 20 uličnih pasa, koji bi svakog jutra dolazili do njenih vrata, a ako bi izlazila van doma – ona je uz put hranila i lutalice na ulici!
Početkom marta, Suarez se iz zdravstvenih razloga preselila u drugi meksički grad gde joj živi ćerka. I tamo je, iako bolesna, nastavila da hrani i brine o napuštenim životinjama. Nažalost, Margaritino zdravlje se pogoršalo i ona je preminula.
Osim porodice i prijatelja, na njenoj sahrani bili su i oni – svi psi koje je ona godinama hranila na ulici.
psi na sahrani petface
Patricia Urutia, Suarezina ćerka rekla je da su 15. marta na njihovu adresu počeli da pristižu psi. Na početku joj ništa, kako kaže, nije bilo jasno ali čim je primetila da su psi počeli da se spuštaju i leže pored tela njene majke – bilo joj je jasno da su to psi o kojima je njena mama brinula! Kada je Surezino telo premešteno u crkvu, psi su u koloni pratili pogrebni automobil i nisu se odvajali od njega.
„Verujem da su psi neki od uličnih ljubimaca koje je moja majka hranila svih ovih godina i da su došli da pokažu poštovanje. Ne možemo da objasnimo jedino kako su psi znali da pronađu Margaritu, ali ovo ne možemo da opišemo“, rekla je Patricia.
Psi su bili uz Margaritu sve do kremacije, a razišli su se tek po povratku na mesto na kojem je preminula.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIJE ZABORAVLJEN: Leo, jazavičar koji je život dao i spasio Nikolinu, dobija spomenik 9. maja u Pančevu!
Sledeći tekstNIŠ: Otrovan pas! Trovač: „Zamalo da mi upropasti utakmicu. Danas je gutnuo vitaminče siguran sam da neće više nikad, nikom i nigde”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime