Naslovna VESTI PSI NE VERUJETE SEBI PRI IZBORU PARTNERA? Verujte svom psu, on nikada neće...

NE VERUJETE SEBI PRI IZBORU PARTNERA? Verujte svom psu, on nikada neće pogrešiti!

0

Pas je najbolji čovekov prijatelj, a može i da oseti mnogo toga što može pomoći čoveku. Zato bi trebalo da češće slušate svoje ljubimce.

Studija objavljena u časopisu ‚‚Neuroscience and Biobehavioural Reviews” je pokazala da su psi sposobni da prepoznaju lošu osobu. Tačnije, mogu otkriti kada se neko loše ponaša prema drugim ljudima.

Ova maca ima NAJLEPŠE MANIRE! Uverite se i sami! (VIDEO)

Da bi došli do podataka istraživači su zatražili od vlasnika pasa da glume različite scenarije pred svojim ljubimcima. Vlasnici su se pretvarali da ne mogu da otvore konzervu pre nego što su zatražili dva istraživača da im pomognu.

U prvom scenariju jedan istraživač je pasivno posmatrao njihovu muku, dok je drugi ponudio pomoć. U drugom scenariju jedan je pasivno promatrao kako se vlasnici muče s otvaranjem konzerve, a drugi je aktivno odbijao da im pomogne.

PRAVA LJUBAV SE PAMTI ZAUVEK! Zara je izgubila svog najboljeg prijatelja, ali ga nije zaboravila!

Nakon što su odglumili oba scenarija, istraživači su ponudili psu kolačić. Psi su uzeli slastan zalogajčić od oba istraživača nakon prvog scenarija, ali u drugom su ignorisali istraživača koji je bio neprijatan prema njihovim vlasnicima.

Istraživači su zaključili da psi imaju mogućnost prepoznavanja kada se neko loše odnosi prema njihovim vlasnicima, i da se prilagođavaju toj situaciji. S druge strane ljudi su skloni tome da ne veruju svojoj intuiciji i da pruže priliku ljudima, koji ih na kraju povrede.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKALUĐER KARMELO! Neobična priča o psu koji živi u manastiru i propoveda ribama! (FOTO)
Sledeći tekstI U DOBRU I U ZLU: Pas se nije odvajao od vlasnice ni kada je HITNA POMOĆ stigla! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime