Naslovna VESTI MAČKE Ratni veteran hteo da izvrši samoubistvo, život mu spasio mačor Skaut!

Ratni veteran hteo da izvrši samoubistvo, život mu spasio mačor Skaut!

0
veteran petface

Nada poslednja umire, kaže stara izreka. Američkom vojniku Džošu Marinu, nada jeste došla kada je najmanje očekivao, a u trenutku kada je želeo da okonča svoj život.

Posttraumatski stresni poremećaj je menatlna bolest koja pogađa mnoge vojnike koji su učestvovali u ratovima širom sveta i bolest koja napreduje dugo nakon što se vrate iz rata.

veteran petface

Mnogi od nas nisu bili svesni da nose rat sa sobom kući, kaže Džoš Marino, američki vojnik koji je učestvovao u ratu u Iraku. Njega je ova bolest dovela do želje da izvrši samoubistvo. Napisao je oproštajno pismo, i izašao napolje da zapali svoju poslednju cigaretu na kiši.

Pročitajte još: Društvene mreže pomogle vojnom veteranu da pronađe svog izgubljenog psa!

veteran petface

Onda je, potpuno neočekivano, došao tračak nade. Čuo se mjauk iz žbuna. Bio je to ulični crno-beli mačak, koji je, kako kaže Džoš, samo došao i motao se kod njegovih nogu tražeći da se mazi.

Pročitajte još: Mačka sprečila samoubistvo vlasnika!

– Briznuo sam u plač, priseća se Džoš.

Od tada se sve promenilo i to na bolje. Džoš je našao novu svrhu svog života. Mačku je dao ime Skaut. Džoš tvrdi da je prestao da misli na svoje probleme, već isključivo Skautove. Bila je to ljubav na prvi pogled.

On je napravio video o njihovom prijateljstvu, kako bi i drugim ljudima pomogao da uz životinje nađu svoj put kroz život.  

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIVNO! Policajac udomio mačka koji se ušunjao u policijski auto
Sledeći tekstSMEDEREVO: „Samo uz vaše ŠEROVE objave, Leo se može pronaći“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime