Naslovna VESTI PSI SVE ZA PACIJENTA – Veterinarka spava sa spaljenim psom.

SVE ZA PACIJENTA – Veterinarka spava sa spaljenim psom.

0
veterinarka spava sa psom

Pas Tak je gotovo izgubio život u požaru. Kada se kuća u kojoj je živeo potpuno zapalila on je uspeo da da pobegne, ali je i sam bio zahvažen plamenom. Nešto kasnije, pronašao ga je jedan komšija i odveo ga kod veterinara.

veterinarka spava sa psom

„Imao je opekotine oko očiju, usta, po stomaku“ – rekla je veterinarka Emili Martin. U početku nisu ni mogli da procene sve povrede jer im je prioritet bilo da ga stabilizuju jer je od posledica vatre i dima veoma teško disao.

Pročitajte i ovo: STRAVIČNO ILI PREDIVNO? – Devojčica spava na mački koja se ne pomera.

Prebačen je na drugu kliniku gde je stavljen na veštačka pluća. Veterinari pričaju da ih je slučaj Taka veoma pogodio jer je pas sve vreme vrištao od bolova. Nažalost, povrede oko očiju nisu mogle biti potpuno sanirane i Tak je ostao slep.

veterinarka spava sa psom

Emili je potpuno preuzela brigu o Taku. Činila je sve kako bi mu pomogla da preživi strašno iskustvo i oporavi se. Zbog bolova koje je trpeo često nije mogao ni da spava i emili je odlučila da mu da podršku u najtežim trenucima. Kako bi ga umirila i pokazala koliko joj je važno da se oporavi ona je noću ulazila u bolnički kavez u kome je bio smešten i spavala sa njim. Toplota njenog tela i mirnoća, dali su Taku spokoj i hrabrost da izdrži.

veterinarka spava sa psom

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

„Psi koji imaju tako bolne povrede često promene ponašanje. Nekad postanu ujedljivi i pokušavaju da ugrizu čak i one koji žele da im pomognu. Tak ni u jednom trenutku nije bio takakv.“ – priča Emili. On je od samog početka s ogromnim poverenjem prihvatio pomoć koju mu je pružala Emili i ostali veterinara.

veterinarka spava sa psom

Emili se veoma vezala za svog pacijenta. U dogovoru sa vlasnicima preuzela je potpuno ovog malog junaka. Međutim, bila je svesna da sa još pet drugih pasa i malom bebom u domu neće moći potpuno da preuzme Taka. Traži mu novi dom gde će biti srećan i zaštićen. Ovakva posvećenost i ljubav prema pacijentu zaslužuje divljenje i veeeliko poštovanje.

Izvor:  valuablestories.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.