Naslovna VESTI PSI KOLIKO SUROVOSTI U JEDNOM SNIMKU: Vezan za drvo i ostavljen!

KOLIKO SUROVOSTI U JEDNOM SNIMKU: Vezan za drvo i ostavljen!

0
ostavljen pas

Za one koji se bave zbrinjavanjem pasa i mačaka ostavljenih i odbačenih od strane „ljudi“ koji se protive sterilizaciji nema pauze i odmora. Ljudima kojima je sterilizacija „neprirodan čin“ i koji zagovaraju „slobodan“ život pasa i mačaka što podrazumeva i parenje, sasvim je nebitno kakva je sudbina ovih bića. Oni to rešavaju jednostavno – bacaju štence i mačiće, ubijaju ih ostavljaju na ulici. Neki imaju još „bolja“ rešenja – vezuju ih i ostavljaju na milost i nemilost sudbini.

ostavljen pas

Upravo je ovaj pas primer za neljudskost velikih „ljubitelja prirode i ne sterilizacije“. Star svega 6 ili 7 meseci, vezan je za drvo na ulazu u šumu. Konopac stegnut oo vrata i ubrzo bi napravio ozbiljnu povredu. Ostavljen. Pitanje je zašto i kome? Naravno pitanje je i ko ali već se zna da osoba koja je ovog psa ostavila u strahu, nemoći, gladi i tuge ne zaslužuje da se nazove čovekom.

ostavljen pas

SRAMOTNA PRESUDA: Samostrelom probila glavu psu i dobila samo 15 dana zatvora!

Taj koji ga je ostavio u ovom stanju nije se nadao da će pas biti pronađen i spasen. Nadao se sa će umreti u samoći, bolovima i od gladi. To mu je bila namera. Da nije tako, ne bi ga ostavio ovako. Ne bi ga ni ostavio, već bi mu našao novi dom ukoliko više nije mogao da brine o njemu. Ali nije. Nije se potrudio da nema porod svoje kuje (jer sterilizacija nije prirodna), nije se potrudio da neželjenom štenetu obezbedi novi život… jedino se potrudio da ga veže i ostavi.

ostavljen pas

PRETUŽNO: Da li će Bole makar u starosti doživeti mir i ljubav?

Srećom, neko je pronašao psa. Žena nije okrenula glavu. Uzela ga je i sklonila. Volonteri iz udruženja LePas preuzimaju brigu o njemu u nadi da će se naći neko ko će ga uzeti i brinuti o njemu do kraja života. Za njih je sve to jedna priča bez kraja. I biće tako sve dok ima onih kojima život nema nikakvu vrednost.

Izvor:  Facebook LePas

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSRAMOTNA PRESUDA: Samostrelom probila glavu psu i dobila samo 15 dana zatvora!
Sledeći tekstSLON NIKADA NE ZABORAVLJA: Prepoznao veterinara koji ga je spasio pre 12 godina

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime