Naslovna VESTI PSI VIŠE OD 20 GODINA NA ULICAMA ZAJEČARA: Cica je otišla iza duge!

VIŠE OD 20 GODINA NA ULICAMA ZAJEČARA: Cica je otišla iza duge!

1

Često se postavlja pitanje koliko psi prežive na ulici i da li im je životini vek toliko dug kao u slučaju pasa koji imaju svoj dom. Neke od statistika kažu da, nažalost, ulični i napušteni psi žive dosta kraće od pasa koji imaju vlasnike. Ipak, postoje i oni koji opovrgavaju ove statistike. Nažalost, njihova sudbina nije laka, lepa i sa srećnim krajem.

Verovali ili ne, više od 20 godina je živela na ulici u Zaječaru, kažu volonteri Udruženja Beta iz Zaječara. Nekada jako dominantna, a kako je došla starost, Cica se sve više povlačila u sebe. Spavala je u jednoj zgradi u naselju Avnoj, ispred vrata, na otiračima, bila mirna i tiha. Većina komšija je hranila, ali niko nije poželeo da je primi u svoj stan, u toplo, jer Cicine stare kosti zimu nisu podnosile.
Krenule su prijave, smetala je, jer kada joj se išlo u wc, nekada nije mogla tako brzo niz stepenice, pa se dešavalo da nuždu obavi u zgradi. Naravno, oko toga se čitava gungula napravila. Volonteri Bete iz Zaječara su je oglašavali za udomljenje, delili postove o njoj, molili ali niko se nije javio da Cici pruži dom. Ipak, u jednom momentu, sreća joj se osmehnula. Valerija iz Beograda je rešila da joj pored nekoliko svojih pasa, otvori vrata svog doma, iako je znala da je Cica star pas, sa gotovo posebnim potrebama. Fotografije Cice u novom domu grejale su srce volontera Bete. Dobijala je obroke u krevetu, bila mažena i stalno u društvu. Kada je prestala da ustaje i kada su se pojavili dekubiti, imala je negu i bila u čistom. A onda je pre dva dana samo zaspala… Posle 20 godina na ulici i samo jedne godine u domu.
“Cile, znaš da ćeš biti jedna od onih koje se zauvek pamte. Valerija, hvala od srca na ljubavi, pažnji i trudu oko nje”, kažu iz Udruženja Beta iz Zaječara.
“Sigurni smo da bi Cica apelovala sada da udomljavate, pružate nove živote, kako bi i njeni drugari osetili da imaju nekoga i da su voljeni, pre nego što napuste ovaj svet.
Cico, laku noć…”
Na ulicama je previše pasa, previše onih kojima je potrebno samo maloljubavi i pažnje. I zato, delite Cicinu priču jer možda, neko u ovom momentu želi da ima kućnog ljubimca i umesto kupovine, MOŽDA odluči da ipak usvoji psa sa ulice.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPISMO PSA DETETU
Sledeći tekstUMETNIK BOLESNIK: Postavlja pse na olovne šipke!!! (FOTO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime