Naslovna VESTI PSI Medicinska sestra spasla psa svog pacijenta iz azila.

Medicinska sestra spasla psa svog pacijenta iz azila.

0
više od dužnosti

„Sa lojalnošću, nastojaću da pomognem lekaru u njegovom radu i posvetiću se dobrobiti onih o kojima brinem.“ Ovo su reči zakletve Florens Najtingel, sigurno najpoznatije medicinske sestre na svetu. Medicinske sestre širom sveta se trude da se baš tako i ponašaju. Ipak, Dženifer Smit, postupajući u skladu sa ovom zakletvom, otišla je korak dalje.

više od dužnosti

Krajem prošle godine, ova medicinska sestra je dobila telefonski poziv svog pacijenta koji se lečio od upale pluća. Paničnim glasom joj je objasnio da nema nikoga od rodbine i da je njegov ljubimac, pas Bumer odveden u azil.

Pročitajte i ovo: ČUDESNO – Devojčica preživela 18 sati na mećavi i -11° zahvaljujući uličnom psu

Dženifer je znala koliko je 12-godišnji pas bio važan Džonu. Uzeo ga je dok još bio štene i bili su jedan drugome jedini članovi porodice. Zbog toga je Dženifer, čim je pacijent zamolio da spase Bumera odgovorila jednostavno i od srca: „Naravno, hoću!“

više od dužnosti

Prvi problem u spasavanju Bumera je bio utvrđivanje gde se nalazi. Kada je Dženifer uspela nekako da ga pronađe, otišla je u azil i pokrenula proces usvajanja nesrećnika. Obavestila je svog pacijenta da će Bumer uskoro biti kod kuće.

Pročitajte i ovo: KAKAV ŠMEKER – Osvajač zlatne olimpijske medalje ŠTRIKA džempere za pse.

više od dužnosti

Potom je Dženifer zatražila od uprave bolnice dozvolu da dovodi Bumera sa sobom na posao. Bolnica je pokazala veliko razumevanje za nastalu situcija i Smitova je dobila zeleno svetlo. Tokom sledećih nedelja oporavka gospodina Barlija, Dženifer je dovodila malog ljubimca u bolnicu. Bumer je istog trena osvojio srca i lekara i ostalog osoblja ali i drugih pacijenata. Ona je uverena da je samo prisustvo prijatelja umnogome ubrzalo oporavak njenog pacijenta.

više od dužnosti

Za ovu neverovatnu medicinsku sestru, ova priča je samo prirodni nastavak ispunjenja njenog životnog poziva – da pomaže ljudima. „Ne mogu da izlečim bolesti. Nisam čudotvorka ali obećala sam Džonu da ću se pobrinuti za Bumera. Ja ću se brinuti o njemu sve dok mu budem bila potrebna.” Džon Berli, vlasnik malenog Bumera zbog bolesti ima velike teškoće sa govorom. Teško mu je da rečima iskaže svoje misli pa čak i zahvalnost ovoj divnoj medicinskoj sestri. Sve što je uspeo da kaže kako bi se zahvalio bilo je: „Volim Dženifer.“

Izvor:  mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČUDESNO – Devojčica preživela 18 sati na mećavi i -11° zahvaljujući uličnom psu
Sledeći tekstOVACIJE ZA BIG MEKA – Posle 260 dana u azilu, najzad ide u pravi dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime